Hyppää sisältöön

Oulun seudulla bussimatkan voi maksaa nyt myös lähimaksulla

Oman bussimatkan voi keskiviikosta lähtien maksaa vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa. Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen.

Bussi lähdössä pysäkiltä
Lähimaksu on otettu keskiviikkona käyttöön Oulun joukkoliikenteessä. Kuva: Yle
Päivi Annala

Oulun seudun joukkoliikenteen kaikissa linja-autoissa on otettu keskiviikkona käyttöön lähimaksu. Bussimatkan voi maksaa vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa.

Lähimaksulla ostetun bussilipun hinta on sama kaikille iästä ja etuisuusryhmästä huolimatta. Esimerkiksi yhden vyöhykkeen kertalipun hinta on 2,05 euroa.

Koko päivän rajoittamattoman matkaoikeuden yhdelle vyöhykkeelle saa 7,20 eurolla. Lähimaksutavassa kiinteää päiväkohtaista hintaa kutsutaan maksukatoksi. Jokainen päivän aikana lähimaksulla maksettu bussimatka kerryttää asiakkaan valitseman vyöhykkeen maksukattoa. Kun maksutapahtumia on 3–4 kappaletta, asiakas saavuttaa maksukaton ja matkustaa loppupäivän ilmaiseksi valitsemallaan vyöhykkeellä.

Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen. Kun yksi henkilö haluaa maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, bussiliput voi ostaa Waltti Mobiili -sovelluksella.

Kun bussimatkan maksaa lähimaksulla, maksusta saa sähköisen kuitin. Kuljettaja ei anna autossa lippua tai kuittia.

Oulun seudulla joukkoliikenteeseen kuuluvilla linjoilla 49 Utajärvelle ja 59 Hailuotoon ei voi maksaa lähimaksulla.

Lähimaksu on jo käytössä joukkoliikenteessä Tampereella ja Turussa. Helsingissä lähimaksu on käytössä kahdessa kohteessa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle