Hyppää sisältöön

Lähihoitajaksi haki Samiedulla keväällä vain neljä henkeä – oppisopimuskoulutukseen hakijoita oli yli kymmenkertaisesti

Samiedun lähihoitajakoulutukseen haki kevään yhteishuassa ainoastaan neljä ihmistä. Jotta hoitajia saataisiin koulutettua lisää on nyt keksitty oppisopimuskoulutus, joka on kerännyt selvästi enemmän kiinnostusta.

Lähijoitajista on huutava pula, mutta koulutukseen ei ole tunkua. Kuvituskuva. Kuva: Jari Kovalainen / Yle
Milka Krogerus

Sosteri hamuaa lisää lähihoitajia oppisopimuskoulutuksen kautta.

Yhdessä Savonlinnan ammattiopisto Samiedun ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa toteutettavaan koulutukseen haki yli 50 henkilöä. Tämä on todella paljon kun vertaa siihen, että kevään yhteishaussa Samiedun lähihoitajakoulutukseen haki neljä ihmistä.

– Yhteishaun osalta olemme seuranneet huolestuneena hakijamäärien kehitystä jo pidempään. Oppisopimus on selvästi ollut houkutteleva koulutusmuoto ja odotamme innolla kokemuksia, kertoo Sosterin vs. ikäihmisten palvelujen johtaja Niina Laakkonen.

Oppisopimuskoulutuksesta toivotaan ratkaisua Sosteria kurittavaan hoitajapulaan.

– Sosterissa on tiukka hoitajatilanne, kuten koko valtakunnassa. Tarvitsemme hoitajia jatkuvasti huomioiden normaalit poissaolot, kuten vuosilomat. Lisäksi hoitajien tarve kasvaa tulevina vuosina eläköitymisen myötä.

Tarkoituksena on tarjota koulutusta lähihoitaja opiskelijoiden lisäksi myös työelämäohjaajille. Sosterin tarkoituksena on tarjota opiskelijoille tutustumismahdollisuus useampaan yksikköön ja lähihoitajan työn monipuolisuuteen.

– Jokaisen opiskelijan omia toiveita on kuultu oppisopimuspaikkojen suhteen. Tämän mahdollistaa meidän integroitu sote- organisaatio ja yksiköiden kiinnostus ottaa oppisopimusopiskelijoita.

Suosittelemme sinulle