Hyppää sisältöön

Savonlinnan seudun matkailun superkesä toi runsaasti väkeä Olavinlinnaan – edellinen heinäkuun kävijäennätys rikottiin

Savonlinnan seudun superkesä näkyty matkailukohteissa. Kävijöitä kerrotaan riittäneen niin Olavinlinnassa kuin Punkaharjulla toimivassa Saimaan Taideluola Retretissä.

Olavinlinna
Olavinlinnan valmistautuu ottamaan vastaan matkailijoita. Myös Oopperajuhlat järjestetään heinäkuussa parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Juho Liukkonen

Savonlinnan seudun matkailun superkesä näkyi myös Olavinlinnassa.

Heinäkuun kävijäennätys rikkoontui jo toistamiseen, kun linnassa vieraili yli 44 000 kävijää.

Parhaimpina päivinä heinäkuussa Olavinlinnaan tutustui omatoimisesti ja opastetuilla kierroksilla noin 1800 kävijää.

Myös elokuussa Olavinlinnassa vieraili noin 16 000 kävijää.

Elokuussa Olavinlinnassa on näkynyt myös kansainvälisiä matkailijoita. Elokuun kävijöistä vajaat parikymmentä prosenttia oli ulkomaalaisia, ja etenkin saksaa puhuvat oppaat ovat olleet kysyttyjä.

– Väkeä on käynyt Espanjasta, Portugalista ja Italiasta. Etenkin saksalaiset ovat tehneet ryhmämatkoja elokuussa ja syyskuussakin on heille varattu ryhmiä. Se hiukan yllätti, myöntää Museoviraston palvelukoordinaattori Merja Juvonen.

Tänäkin vuonna jonot ovat saattaneet äityä pitkiksi, mutta käyttöön otetun ennakkolippujärjestelmän kerrotaan auttaneen.

– Lipulla pääsi ohittamaan jonoja ja pääsi sutjakkaammin linnaan. Kun ihmiset kuulivat ennakkolipun mahdollisuudesta, niin osa hankki lennosta sellaisen, että pääsisi nopeammin linnaan, Olavinlinnassa oppaana työskennellyt Eija Pärnänen kertoo.

Savonlinnan seudulla muutenkin vilkas matkailukesä

Myös muualla Savonlinnan seudun kohteissa kesä on ollut vilkas. Esimerkiksi Punkaharjulla toimiva Saimaan Taideluola Retretti kertoo kesän sujuneen jopa odotettua paremmin.

Kävijöitä kohteessa oli tänä kesänä lähes 30 000 ja heinäkuussa avattu luolakierros oli kohteen ylivoimainen vetonaula.

Retretin tämän vuoden näyttelykausi päättyi elokuun viimeinen päivä. Syyskuun alusta lähtien alueella jatketaan saneerausurakkaa täysipainoisesti.

Luolasta on remontoivana vielä yli puolet ja maan päällä tehdään esimerkiksi alueen valaistukseen liittyviä töitä. Remonttien arvioidaan jatkuvan laajalti ainakin kesään saakka.

Taideluolasta kerrotaan, että puitteita on ehditty esitellä jo useille taiteilijoille, sisällöntuottajille ja tapahtumanjärjestäjille.

Suosittelemme sinulle