Hyppää sisältöön

Oulun teatterin näytökset kaupunginvarikolla alkavat perjantaina – tila laitettiin pystyyn pika-aikataululla: "Tämä näyttää meidän talon voiman"

Varikolla kaikki on valmista ja tekniikkaa vielä testaillaan. Teatteripuitteet on pyritty rakentamaan niin mukavaksi, kuin varikko antaa myöten. Katsomossa on 140 paikkaa. Varikolle avataan myös ravintola.

Teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen (vas.) ja taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kiittelevät henkilökunnan sitoutumista ja venymiskykyä väistötiloja tehdessä. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Annala

Oulun teatterin syyskausi käynnistyy huomenna perjantaina pitkän koronatauon jälkeen. Suurelle näyttämölle suunnitellut näytökset ovat nyt poikkeuksellisesti kaupunginvarikolla. Syynä on teatterirakennuksen ison salin vesivahingot, joita korjataan lokakuulle asti.

Uusintaensi-iltansa saa Synninkantajat -näytelmä, joka perustuu oululaisen Pauliina Rauhalan samannimiseen vuonna 2018 julkaistuun romaanin. Siinä kuvataan hoitokokousten aikaa lestadiolaisyhteisössä 1970-luvun lopulla.

Kaupunginvarikolla kaikki on valmista ja valaistusta sekä tekniikkaa vielä testaillaan. Teatteripuitteet on pyritty rakentamaan niin mukavaksi, kuin varikko antaa myöten. Katsomossa on 140 paikkaa. Varikolle avataan myös ravintola teatterikävijöitä palvelemaan.

– Tila vaikuttaa luonnollisesti aina esitykseen ja esityskokemukseen. Varsinkin tällaisena aikana, kun me kolmessa viikossa pystyimme laittamaan teatterin pystyyn tilaan, jossa sitä ei ole aiemmin ollut, toteaa Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.

Teatterin johtokaksikko, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio pitävät teatteripuitteiden kokoamista varikkohalliin jopa pienoisena ihmeenä näin nopealla aikataululla. Moilasen mukaan väistöpaikan etsintä alkoi välittömästi myrskyn jälkeen.

– Teatterin pystyttäminen tänne halliin alkoi lattian pesulla. Tilassa on aiemmin ollut raskasta kalustoa. Pesimme öljyä pois lattioilta, Moilanen kertoo työstä varikolla.

Johtokaksikko kehuu teatterin henkilökunnan venymiskykyä vaikeassa tilanteessa. Verrattuna, että teatterin ison näyttämön esityksiä ei päästäisi esittämään pitkän koronatauonkaan jälkeen, on henkilökunta tehnyt kaikkensa esitysten turvaamiseksi väistötiloissa.

– Tämä näyttää meidän talon voiman, Moilanen sanoo.

Oulun teatterin pienen näyttämön esitykset päästään aloittamaan esityskalenterin mukaisesti itse teatterirakennuksessa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle