Hyppää sisältöön

Ilta-Sanomat: Antti Rinne nousemassa työministeriksi – Rinne Ylelle: ”Uutinen on täysi ankka”

Kansanedustaja Suna Kymäläisestä tulisi lehden tietojen mukaan liikenneministeri.

Antti Rinne
SDP on vaihtamassa ministereitään ja varapuhemies Antti Rinne nousee työministeriksi, kertoo Ilta-Sanomat. Rinne kuvattuna toukokuussa, kun hän palasi perustuslakivaliokunnan johdosta eduskunnan varapuhemiehen tehtäviin. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Tulikukka de Fresnes
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeripuolue SDP:hen on tulossa ensi viikolla alkavan budjettiriihen päätyttyä ministerikierrätys, kirjoittaa Ilta-Sanomat omiin lähteisiinsä viitaten.

Työministeri Tuula Haataisen tilalle työministeriksi olisi nousemassa eduskunnan varapuhemies, entinen pääministeri Antti Rinne. Haatainen siirtyisi puolestaan Rinteen tilalle eduskunnan varapuhemieheksi.

Antti Rinne sanoo Ylelle, ettei häntä olla esittämässä työministerin, eikä mihinkään muuhunkaan ministerin tehtävään.

– Täysi ankka, kommentoi Rinne uutista omalta osaltaan.

– En tiedä asiasta mitään. Silloin kun olin itse puheenjohtajana puolueessa, niin se henkilö, jota kaavailtiin tehtävään, sai ensimmäisenä tietää asiasta.

Tulossa on Ilta-Sanomien mukaan toinenkin salkunkierrätys. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan tilalle hallitukseen nousisi lappeenrantalainen kansanedustaja Suna Kymäläinen. Kymäläinen on liikennevaliokunnan puheenjohtaja.

Harkinnassa on ollut myös kolmas ministerikierrätys eli eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen salkku, mutta asia on IS:n mukaan vielä auki.

Voit keskustella aiheesta huomiseen 3. syyskuuta klo 23 saakka.

Suosittelemme sinulle