Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kirjailija Laila Hirvisaaren muistokirja keräsi suuren suosion – sadat ihmiset käyneet jättämässä kiitoksensa

Kirjailija Laila Hirvisaarta ovat muistaneet useat sadat, ellei jopa tuhat ihmistä. Muistokirjoituksia on kerätty Etelä-Karjalan kirjastoissa.

Otteita Laila Hirvisaaren muistokirjasta.
Laila Hirvisaaren omaisille lahjoitettava muistokirja valmistuu pian. Kuva: Lappeenrannan kirjasto ja Mikko Savolainen / Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesällä menehtyneen kirjailija Laila Hirvisaaren muistokirjaan on kertynyt runsaasti tervehdyksiä Lappeenrannan kaupunginkirjastossa.

Lappeenrannan kaupunki on kerännyt eteläkarjalaisille läheisen kirjailijan kunniaksi tervehdyksiä myös Imatran ja Lemin kirjastoissa.

Muistelijoiden määrää ei ole laskettu, mutta heitä on useita satoja, ellei jopa tuhat. Muistoja ja tervehdyksiä kertyi yhteensä 150 sivun verran.

Lappeenrannan kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtanen kertoo, että seuraavaksi Laila Hirvisaaren muistokirja sidotaan kauniisiin, "Lailalle sopiviin kansiin" ja toimitetaan omaisille. Hirvisaarella on kolme tytärtä.

– Omaiset tietävät jo odottaa muistokirjaa, joka on täynnä ihania tervehdyksiä ja lämpimiä muistoja, Huuhtanen kertoo.

Laila Hirvisaari
Kirjailija Laila Hirvisaari menehtyi kesäkuussa. Kuva: Yle

83-vuotiaana kuollut kirjailija ja professori Laila Hirvisaari haudattiin heinäkuun puolivälissä Lappeenrannan Lepolan hautausmaalle. Hänen hautansa päätyyn istutettiin lehmus. Hänen toiveensa oli tulla haudatuksi äitinsä viereen.

Viipurissa syntyneen Hirvisaaren kirjoja on julkaistu neljä miljoonaa kappaletta. Teosten tarinat ovat käsitelleet Karjalaa, sota-aikoja ja Suomen historiaa.

Suosittelemme