Hyppää sisältöön

Neljä yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: Kotkan Ruusu sai kyseenalaisen maineen ja köyhällä ja rikkaalla on erilaiset säännöt

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Valsku-hankkeen piirissä olevia ihmisiä pöydän ääressä juttelemassa
Joonas Nieminen uskoo päässeensä viime hetkillä eroon aineista. Ilman raitistumista olisi käynyt huonosti. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Joonas jätti parisuhteen ja kaverit päästäkseen huumeista eroon - nyt hän on kuivilla ja palaamassa takaisin työelämään

Sosiaalinen kuntoutus auttaa, kun päihdeongelmista selvinnyt on palaamassa työelämään. Päihdelääkärin mielestä sitä tarvittaisiin valtakunnallisesti huomattavasti nykyistä enemmän.

Raisa Omaheimo
Kuva: Jouni Immonen / Yle

Raisa Omaheimon kolumni: Miksi sama asia on rikkaan tekemänä cool ja köyhän tekemänä mauton?

Keskiluokkaisena olen lähtökohtaisesti luotettava ja arkiset toimeni nähdään hyväksyttävinä. Valitettavasti emme yhteiskuntana ulota samaa luottamusta ja myötäsukaista katsetta vähävaraisiin, kirjoittaa Omaheimo. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kotkan Ruusu -näytelmän  näyttelijät lavalla
Kotkan Ruusu -näytelmän kantaesitys on Kotkan kaupunginteatterissa tällä viikolla. Kuvassa Rosan tytärtä näyttelevä Eeva Hautala (vas.) ja Rosa Mäkistä näyttelevä Ella Mustajärvi. Kuva: Mirjam Tahkokorpi / Yle

Parturi sai prostituoidun leiman, koska oli aikaansa edellä – nyt hänen maineensa halutaan puhdistaa: "Nykyään tuossa ei olisi mitään ihmeellistä"

Kotkan Ruusu on iskelmästä tuttu, ja hänen tarinansa nähdään pian teatterin näyttämöllä. Kotkan Ruusu ei ollut pelkkä legenda, vaan parturi nimeltään Rosa Mäkinen. Hän sai aikanaan vähintään kyseenalaisen maineen.

Slim Mill
Kuva: Antti Haanpää / Yle

Perussuomalaiset erotti suositun podcastin juontajat puolueesta – Milad "Slim Mill" Dehghan: "Meidät halutaan pois hinnalla millä hyvänsä"

Kaksi nuorta pääkaupunkiseutulaista kuntapoliitikkoa sai lähteä perussuomalaisista. Puolue ei perustele suoraan, miksi heidät erotettiin. Suositun podcastin juontajat tulkitsevat, että puoluejohdon jopa räävitön arvostelu oli liikaa.

Suosittelemme sinulle