Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ranskassa kuukausi sitten syntyneet pandakaksoset kasvavat hyvää tahtia: "Ne eivät enää ole kuin karvattomia katkarapuja"

Kiinalta lainassa oleva pandaemo Huan Huan synnytti kaksoset Beauvalin eläintarhassa 2. elokuuta. Syntyessään pennut painoivat vain 149 ja 129 grammaa. Kiinan tapaa lainata pandoja on kutsuttu pandadiplomatiaksi.

Beauvalin eläintarhassa Ranskassa syntyneet pandakaksoset täyttivät yhden kuukauden
Heikki Heiskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuukausi sitten Zooparc de Beauval -eläintarhassa Saint-Aignan-sur-Cherissä syntyneet pandakaksoset ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja pärjäävät hyvin, eläintarha tiedottaa.

Eläintarhan videolla näkyy, kuinka nimillä Fleur de Coton (Puuvillankukka) ja Petite Neige (Pieni lumi) tunnetut pandanpennut kehittyivät ensimmäisenä kuukautenaan.

– Ne eivät ole enää kuin pieniä vaaleanpunaisia karvattomia "katkarapuja". Nyt ne näyttävät pienoisversioilta jättiläispandoista valmiina kukoistamaan, imemään rintaa ja nukkumaan, eläintarha tiedotti tiistaina.

Huan Huan -pandaemo synnytti kaksoset aamun varhaisina tunteina 2. elokuuta. Syntyessään kaksoset painoivat vain 149 ja 129 grammaa.

Huan Huan on Ranskassa lainassa Kiinasta. Se synnytti aiemmin ensimmäisen Ranskassa vankeudessa syntyneen pandan Yuan Mengin.

Pandojen lisääntyminen niin vankeudessa kuin luonnossakin on ollut vaikeaa.

Pandakaksoset saavat viralliset nimensä vasta 100 päivää syntymästään. Nimet antaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin vaimo Peng Liyuan.

Kiina on lainannut pandoja muiden maiden eläintarhoina diplomaattisena eleenä.

Aiheesta aiemmin:

Suomi odottaa Kiinan pehmeää pakettia – Vuokrapandat pakattiin lentolaatikkoon ylistävien sanojen ja talouskasvutoiveiden saattelemana 17.1.2018

Toimittajalta: Miten käy vapaan tiedonvälityksen, kun pandat tulevat? 25.11.2017

Pandadiplomatiaa nyt Saksassa – Näissä maissa on kiinalaisia pandoja 5.7.2021

Aiheesta muualla:

BBC: Giant panda twins born in French zoo 2. 8.2021

France24: Giant panda loaned to France gives birth to twins 2.8.2021

Iltalehti: Huan Huan -isopanda sai kaksoset Ranskassa: katso kuvat ja video! 2.8.2021

Suosittelemme sinulle