Hyppää sisältöön

Helsingissä sähköpotkulautojen vuokraus viikonloppuöisin loppuu – paine rajoituksiin kasvaa Tampereellakin

TIER-yhtiö ilmoitti tänään, että se laskee omien lautojensa yöllisiä nopeuksia 15 kilometriin tunnissa koko maassa. Pirkanmaalla TIERin lautoja on Tampereella ja Nokialla.

Aleksi Jäntti Laukontorilla.
Kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Aleksi Jäntti sanoo, että hän on kesän aikana muuttanut kantaansa potkulautojen rajoituksista. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereella seurataan tarkkaan kokemuksia, jotka Helsingistä saadaan sähköpotkulautojen rajoituksista. Helsingin kaupunki pääsi eilen lautoja vuokraavien yhtiöiden kanssa sopimukseen siitä, että Helsingissä sähköpotkulautojen vuokraus loppuu kokonaan viikonloppuöisin. Rajoitus on voimassa puolestayöstä aamuviiteen.

Tampereella kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Aleksi Jäntti sanoo, että paine rajoituksiin on kasvanut Tampereellakin.

– Paine on selkeästi lisääntynyt kesän aikana, Jäntti sanoo.

Jäntti oli vielä alkukesästä sitä mieltä, että ehdottomia kieltoja ei tarvita. Nyt mieli on muuttunut.

– Näyttää siltä, että ihmiset ei valistuksesta usko, niin silloin täytyy ryhtyä kovempiin keinoihin ja tämän tyyppinen rajoittaminen voisi hyvinkin olla perusteltua myös Tampereella.

Jäntti arvioi, että Tampere on jatkossa aktiivinen lautoja vuokraavien yhtiöiden suuntaan. Hän sanoo, että asia pitää kuitenkin ensin ottaa esille yhdyskuntalautakunnassa. Lisäksi onnettomuustilastojen tutkiminen on tarpeen.

TIER laskee yönopeuksia myös Pirkanmaalla

Sähköpotkulautoja vuokraava TIER-yhtiö tiedotti tänään, että se laskee yöaikaista nopeusrajoitusta kaikissa toimintakaupungeissa nykyisestä 25 kilometristä tunnissa 15 kilometriin tunnissa. Rajoitus on voimassa kello 24–05. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu vuoden loppuun. Pirkanmaalla TIERin lautoja on Tampereella ja Nokialla.

Helsingissä astuu tästä päivästä voimaan myös uusi kattonopeus vuokralaudoille. Lautojen nopeuksia lasketaan 20 kilometriin tunnissa nykyisestä 25 kilometristä tunnissa. Rajoitukset alkavat hetimiten ja ne ovat kokeiluluontoisesti voimassa vuoden loppuun.

Lautoja vuokraava Voi kertoi keskiviikkona Ylelle, että lautayhtiöt pohtivat nopeuden laskua myös muissa kaupungeissa kuin Helsingissä.

Lue lisää:

Sähköpotkulautojen vuokraus loppuu Helsingissä viikonloppuöisin – myös huippunopeuksia lasketaan tapaturmien estämiseksi

Sähköpotkulaudoista on tullut iso osa kaupunkikuvaa, mutta monet haluaisivat ampua ne ulkoavaruuteen. Myös liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on selvittänyt tapoja saada tapaturmia kuriin. Mutta ketkä laudoilla sähläävät, keille tapahtuu vakavia onnettomuuksia ja suitsitaanko ongelmia oikeilla tavoilla? Yle Uutiset Recin toimittaja Rosa Kettumäki selvitti, kulkeeko sähköpotkulautakeskustelu oikealla kaistalla.
Tamperelaisille tehtiin turvallisuuskysely, jonka tuloksissa mainittiin ensimmäistä kertaa uutena turvattomuuden tunteen aiheuttajana sähköpotkulaudat. Toimittaja: Kai Pohjanen, kuvaaja Marjut Suomi / Yle

Sähköpotkulautojen nopeuksia lasketaan pysyvästi – firmat valmiita poistamaan laudat baarien läheltä, yöllinen ajokielto ei innosta

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Juttua on päivitetty kello 13.43 TIERin tiedotteen jälkeen.

Suosittelemme sinulle