Hyppää sisältöön

Jokioisten uusi entsyymitehdas vaatii kunnalta satojen tuhansien panostusta jätevesijärjestelyihin

Jokioisten Myllytien teollisuusalueelta on tarkoitus rakentaa Forssaan paineviemäri. Hankkeen kustannusarvio on noin 400 000 euroa. Kunnan on tarkoitus rahoittaa rakentamista jo tänä vuonna.

Uusi tehdas tulee työllistämään viitisentoista työntekijää. Kuva: YLE / Pia Santonen
Eeva Hannula

Jokioisten uusi entsyymitehdas vaatii laajoja jätevesijärjestelyjä Forssan seudulla. Jokioisilta Myllytien teollisuusalueelta on tarkoitus rakentaa paineviemäri Forssaan.

Noin viiden kilometrin viemärin rakentamisen arvioidaan maksavan noin 400 000 euroa. Jokioisten kunnan on tarkoitus varata tälle vuodelle hankkeeseen 200 000 euroa.

Biotekniikan alan yritys Genencor suunnittelee Jokioisten tehtaan tuotannon uudelleen käynnistämistä ensi vuonna. Jatkossa Genencor International valmistaa Jokioisilla sokerista liukoista glukaania. Glukaanit ovat biopolymeereja, joita voidaan käyttää ainesosina esimerkiksi pyykinpesuaineissa. Tuotanto on Suomessa uutta. Genencor on osa kansainvälistä IFF-yritystä.

Genencor International on aikaisemmin toiminut Jokioisilla pitkään. Se lakkautti beta-amylaasitehtaansa vuonna 2019. Tehtaalla valmistettiin maltoosisiirapin teossa käytettävää beta-amylaasi-entsyymiä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle