Hyppää sisältöön

Liikkuva nuorisotila tulee nyt Haminaan – matkailuautolla päästään tapaamaan nuoria myös keskustan ulkopuolella

Haminan kaupungin nuorisotyö ottaa syksyksi käyttöönsä liikkuvan nuorisotilan. Matkailuautosta nuorisotilaksi muutettu auto vie nuorisotyöntekijät sinne, missä nuoret viettävät aikaa.

Walkers-autoja on Suomessa yhteensä viisi. Ilveksen näköinen liikkuva nuorisotila on ollut käytössä esimerkiksi Kotkassa. Nyt Hamina saa syksyksi oman Wauton. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Haminan nuoret saavat oman liikkuvan nuorisotilan eli Walkers-auton.

Auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta nuorisotila-autosta. Sellainen on ollut myös Kotkassa.

Auto on Haminan kaupungin käytössä tämän syksyn. Tiikeriksi nimetty auto lähtee liikkeelle 8. syyskuuta. Kissaeläimiksi nimetyt Wautot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi.

Nuorisotyöntekijät liikkuvat autolla sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Liikkuva nuorisotila on ajanviettopaikka, jossa on paikalla turvallisia aikuisia. Tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, turvavälit ja hygienia muistaen.

– Tämä on loistava mahdollisuus murtaa jäätä ja päästä pois meidän mukavuusalueelta, nuorten reviirille, nuorisotyöntekijä Markus Lemmetyinen Haminan kaupungin nuorisopalveluista sanoo tiedotteessa.

Autolla päästään tapaamaan nuoria myös keskustan ulkopuolella.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry.

Lue lisää: Kymmeniltä paikkakunnilta tuttu liikkuva nuorisotila tulee nyt Kotkaan: "Meidän aikuisten on oltava valmiita keskustelemaan nuorten kanssa"

Suosittelemme sinulle