Hyppää sisältöön

Miehelle langetettiin Joroisissa tapahtuneesta tapon yrityksestä viisi vuotta vankeutta – aiempi rikoshistoria vaikutti rangaistuksen ankaruuteen

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Syytetty passitetaan Mikkelin vankilaan suorittamaan vankeusrangaistusta, mikäli hän tyytyy ratkaisuun.

Kuva: Yleisradio / Juho Liukkonen

Etelä-Savon käräjäoikeus on langettanut viiden vuoden vankeusrangaistuksen miehelle tapon yrityksestä.

Teko tapahtui Joroisissa vuoden 2020 heinäkuussa. Syytetty oli yrittänyt tappaa toisen henkilön yksityisasunnossa lyömällä uhria veitsellä selkään. Kolmannen henkilön mentyä tilanteeseen väliin syytetty oli poistunut paikalta.

Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista, koska henkilöllä oli aiempaa rikollistaustaa. Henkilö oli päässyt ehdonalaiseen syyskuussa 2019 ehdonalaiseen. Koeajan viimeinen päivä olisi ollut kesällä 2022.

Syytetty kiisti itse syyllistyneensä tapon yritykseen ja katsoi kyseessä olleen korkeintaan pahoinpitely.

Käräjäoikeudesta syytetyn on täytynyt pitää varsin todennäköisenä mahdollisuutta, että veitsellä lyönti voi olla kuolettava. Tekoa käräjäoikeus piti moitittavana, vahingollisena ja erittäin vaarallisena. Myös käräjäoikeus päätyi määrittämään rangaistuksen tyypillistä ankarammaksi.

Yhteinen vankeusrangaistus langetettiin täytäntöönpantavasta aiemmasta jäännösrangaistuksesta sekä syyksi luetusta rikoksesta.

Suosittelemme sinulle