Hyppää sisältöön

Huuhkajat avasi voittotilinsä MM-karsinnoissa – Pohjanpalon upea pusku päätti kuivan kauden

Joel Pohjanpalon puskumaali siivitti Suomen 1-0-voittoon Kazakstanista.

Joel Pohjanpalo puskee pallon Kazakstanin maaliin. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomi kaatoi Kazakstanin miesten jalkapallon MM-karsintojen ottelussa Helsingin Olympiastadionilla maalein 1-0. Joel Pohjanpalo teki ottelun ainoan osuman noin tunnin kohdalla.

Pohjanpalo pääsi puskemaan Jere Urosen keskityksestä ja jatkoi pallon taidokkaasti Kazakstanin maaliin. Pohjanpalo on nyt viimeistellyt neljä viimeisintä Suomen tekemää maalia. Huuhkajat oli tehnyt kuudessa edellisessä ottelussaan vain yhden maalin.

Huuhkajat pelasi ilman pelikiellossa ollutta Glen Kamaraa ja loukkaantunutta Robin Lodia. Näin ollen näyttöpaikan sai 22-vuotias Onni Valakari, joka olikin ottelun hahmoja etenkin ensimmäisellä jaksolla. Valakari pääsi useisiin vaarallisiin tilanteisiin varsinkin Teemu Pukin tarjoiluista, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Voitto oli Suomen karsintataipaleen ensimmäinen. Kahdesta aiemmasta ottelustaan se oli saavuttanut tasapelit. Huuhkajat nousi voiton myötä karsintalohkossa viiteen pisteeseen.

Seuraavassa karsintaottelussaan Suomi kohtaa tiistaina lohkoykkönen Ranskan.

Lue myös:

Huuhkajat onnistui vihdoin maalinteossa, Pohjanpalo nousi Suomen sankariksi voitossa Kazakstanista – Yle seurasi hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle