Hyppää sisältöön

Mikko Korhoselle uran 25. top 10-sija Euroopan kiertueella

Mikko Korhonen kirjasi yhteistuloksen -9 golfin Italia Openissa. Se riitti tasokkaassa kisassa komeaan kahdeksanteen sijaan.

Kuva: 2021 Getty Images

Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Mikko Korhonen ei löytänyt sunnuntaina Italian Openissa sellaista pelivirettä, jolla hän olisi pystynyt tosissaan haastamaan kisan kärkeä turnauksen voitosta.

Korhonen kirjasi yhteistuloksen -9 tehtyään sunnuntaina tuloksen 73 (+2).

– Aika kauhea päivä oli tänään. Löin minne sattuu ja luotto vähän meni siinä sitten. Taistella sai koko päivän ihan täysillä. Kentän setup oli tänään vähän haastavampi sekä ympärillä pyöri eilistä kovempi tuuli ja pinnat olivat myös kovettuneet jonkun verran, Korhonen arvioi.

Sunnuntai oli haastava ja Korhonen jakoi vuolaasti kiitosta aisaparilleen Nick Mumfordille.

– Onneksi on hyvä caddie. Kun itsellä ei enää kulje ajatus, niin sieltä tulee faktaa tiskiin. Pitkästä aikaa oli kunnolla yleisöä. Moni seurasi tietysti Tommy Fleetwoodia. Hieno juttu tietysti, mutta vaatii itseltä taas vähän totuttelua pysyä siinä omassa "tilassa". Hyvä kokemus ja sijoitukseen olen suhteellisen tyytyväinen, suomalainen totesi.

Sijoitus top 10:ssä oli Korhoselle jo uran 25. Euroopan kiertueella ja neljäs kuluvalla kaudella. Kiertueen pistelistalla hän vahvistaa asemiaan parhaana suomalaisena nousten sijalle 47.

Italian Openissa tehtiin sunnuntaina eriskummallinen pala golfhistoriaa, kun Tanskan Nicolai Höjgaard otti voiton vain viikko sen jälkeen, kun hänen kaksoisveljensä Rasmus oli voittanut Sveitsissä.

Yhteistuloksen -4 tehnyt Tapio Pulkkanen oli 27:s, Sami Välimäki 46:s ( -1) ja Kalle Samooja 60:s (+2).

Suosittelemme sinulle