Hyppää sisältöön

Oulun poliisi joutui huomauttamaan lauantain mopomiittiin kokoontuneita viritetyistä ajoneuvoista – myös ajokieltoja tuli, ja kaksi moottoripyörää otettiin takavarikkoon

Kaikkiaan nuorten jo aiemmin tiedossa ollut mopomiitti sujui poliisin mukaan kohtalaisen rauhallisesti. Nuorisoa oli paljon liikkeellä etenkin Kempeleessä, jossa poliisi havaitsi myös häiritsevää meteliä.

Länsi-Uudenmaan poliisin valvonnassa jäi kiinni mopoilijoita, joiden ajopeleissä ei ollut toimivia jarruja.
Kymmenisen viritettyä mopoa jäi poliisin haaviin lauantaina. Joistakin mopoista puuttui myös äänenvaimennus. Kuva: Länsi-Uudenmaan poliisi.
Hanna Holopainen

Nuorison mopomiitti Oulussa ja lähialueella sujui kohtalaisen rauhallisesti lauantaina, tosin joihinkin rikkeisiin poliisi joutui puuttumaan. Viritettyjä mopoja oli liikenteessä, ja osasta puuttui äänenvaimennus. Kaiken kaikkiaan kymmenkunta mopoa määrättiin katsastettaviksi.

Muutama kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, koska heidän moponsa oli viritetty kevytmoottoripyörän tasolle. Lisäksi kaksi moottoripyöräilijää jätti noudattamatta poliisin pysäytysmerkkiä. Heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Teoista seurasi myös ajoneuvojen takavarikointi.

Nuorisoa oli melko paljon liikkeellä etenkin Kempeleessä, jossa Oulun poliisi havaitsikin häiritsevää meteliä. Poliisi oli varautunut mopomiitin valvomiseen jo hyvissä ajoin ja oli ennakoiden niissä paikoissa, joissa nuorison arvioitiin kohtaavan.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle