Hyppää sisältöön

Käsirysyyn ajautunut juniorikoripalloilija kilpailukieltoon kahdeksi kuukaudeksi – Kurinpitotoimet poikkeuksellisen tiukat: myös valmentajalle ja seuralle rangaistukset

Koripalloliitto linjasi poikkeuksellisen tiukat kurinpitotoimet joukkueelle, joka ajautui toissa viikonloppuna käsirysyyn Espoossa järjestetyssä junioriturnauksessa.

Koripallon kuvituskuva
Nuorten koripalloturnauksessa sattuneen välikohdauksen takia yksi pelaaja laitettiin kilpailukieltoon, yksi valmentaja toimintakieltoon ja joukkue sai varoituksen. Kuva: Tomi Hänninen
Reeta Cremin
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripalloliitto on laittanut käsirysyyn tuomarin kanssa joutuneen koripalloilijan kilpailukieltoon kahdeksi kuukaudeksi.

Joukkueen valmentaja sai puolestaan neljän kuukauden toimintakiellon. Lisäksi seura, eli espoolainen Suvela Warriors sai varoituksen toiminnastaan.

Mukana ollut erotuomari oli ulkomaalainen ja käymässä Suomessa turnausta varten. Hänen toimistaan Suomen koripalloliitto raportoi hänen oman maansa koripalloliitolle.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara pitää tilannetta poikkeuksellisena, koska sekä pelaaja että tuomari loukkasivat toistensa koskemattomuutta.

– Harmillista, kun pitkän koronapannan jälkeen päästiin taas pelaamaan, ja sitten turnauksesta esille nousee isoimpana asiana vain tämä, Tammivaara sanoo.

Suvela Warrios ollut otsikoissa ennenkin

Suvela Warriors joutui käsirysyyn nuorten koripalloturnauksessa elokuun lopulla. Koripalloilija tönäisi erotuomaria ottelun päätteeksi, jonka päällle erotuomari läpsäisi koripalloilijaa kasvoihin. Tämän jälkeen joukkue valmentajansa johdolla käyttäytyi uhkaavasti molempia erotuomareita kohtaan.

– Valmentajan kohdalla koripalloliitto katsoi, että hänen käytöksensä oli moitittavaa, koska hän näytti kielteistä esimerkkiä pelaajille, Tammivaara sanoo.

Myös poliisi selvittää asiaa. Poliisin selvitykset asiasta ovat vielä kesken. Tapaus on kirjattu poliisille lievänä pahoinpitelynä.

Sama koripallojoukkue oli viime vuonna osallisena myös kiistassa salivuorosta nuorempien tyttöjen pesäpallojoukkueen kanssa. Tilanne johti tuolloin rikosilmoituksiin, eikä Koripalloliitto ollut silloin osallisena asiassa. Tiedossa ei ole, onko salivuorokiistassa ja käsirysyssä kyse samoista ihmisistä.

Lue lisää:

Poliisi selvittää käsikähmää nuorten koripallopelissä Espoossa – Koripalloliiton mukaan tapaus on poikkeuksellinen ja äärimmäisen harmillinen

Suosittelemme sinulle