Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pikkuhuuhkajat kohtaavat Kroatian Oulussa – jatkuuko mainio vire EM-karsinnoissa? Katso haastattelu

Pikkuhuuhkajat kohtaa Kroatian Oulun Raatin stadionilla kello 18 alkavassa ottelussa. U21-EM-karsintojen ennakkotunnelmissa ovat päävalmentaja Juha Malinen ja kapteeni Viljami Sinisalo.

Päävalmentaja Juha Malinen ennakoi illan vastustaja Kroatian joukkuetta. Video: Paulus Markkula / Yle
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen U21-maajoukkueen taival EM-karsintapeleissä jatkuu illalla Oulussa. Alla on hieno 3–0-voitto vieraskentältä Virosta.

Pikkuhuuhkajien vastus kovenee, kun tänään vastaan asettuu perinteisen jalkapallomaan Kroatian joukkue.

Pikkuhuuhkajien lohkossa pelaavat Viro, Kroatia, Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsevät suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen.

Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Päävalmentaja Juha Malinen on oululaisille jalkapallofaneille tuttu mies. Malinen on aloittanut valmennusuransa OLS:ssa ja valmentanut muun muassa FC Oulua. AC Oulua Malinen valmensi vuosina 2008–2012. U21-maajoukkuetta Malinen on luotsannut vuodesta 2017.

Pääset katsomaan päävalmentaja Juha Malisen haastattelun jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Pikkuhuuhkajien kapteeni, maalivahti Viljami Sinisalo torjuu nykyään Englannissa, Aston Villassa. Hän luonnehtii Suomen maajoukkuetta erittäin kilpailuhenkiseksi ryhmäksi, jossa oma paikka pitää ansaita.

–Meillä on tosi kovia kavereita, jotka pelaa kovia kausia esimerkiksi Tanskassa. Tämä on tosi kilpailuhenkinen ryhmä ja yksi parhaimmista ryhmistä, missä itse olen ollut. Mikään ei ole ilmaista ja kukaan ei tule leirille sillä ajatuksella, että varmasti saan pelata. Se on susta itsestäsi kiinni, pidätkö paidan. Joka pelissä pitää näyttää, että olet paidan arvoinen.

Suomen U21-joukkueen EM-karsintaottelua voit seurata kello 17.55 alkaen Yle Areenasta.

Suosittelemme