Hyppää sisältöön

Korona kiusaa edelleen Jalasjärven kouluissa – yläasteen TET-viikkokin jouduttiin perumaan

Tartuntoja ja altistumisia on todettu nyt yläasteella ja kahdella alakoululla. Yläasteella useita luokkia on tällä viikolla etäopetuksessa.

Oppilas tekee tehtäviä tunnilla
Jalasjärvellä on vielä tällä viikolla runsaasti oppilaita etäopetuksessa. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Päivi Rautanen

Jalasjärvellä perusopetuksen oppilaita siirtyy lisää etäopetukseen.

Yläasteella on nyt kolme seitsemättä luokkaa etäopetuksessa tämän viikon ja kaikki yhdeksäsluokkalaiset ainakin alkuviikon.

– Jo tässä vaiheessa on tiedossa, että ainakin yksi 9. luokka on etäopetuksessa myös loppuviikon. Muiden luokkien tilanne selviää tiistaina, Kurikan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Muut Jalasjärven yläasteen luokat jatkavat lähiopetuksessa.

Jalasjärven yläasteen työelämään tutustumisviikko eli TET-viikko on jouduttu perumaan tältä viikolta epidemian vuoksi. TET-viikon uudesta ajankohdasta päätetään ja tiedotetaan myöhemmin, kun koronatilanne on rauhallisempi.

Altistumisia Luopajärven ja Kirkonkylän alakouluilla

Jalasjärvellä on todettu tartuntoja myös Luopajärven ja Kirkonkylän alakouluilla.

Luopajärvellä altistuneet oppilaat ovat eri luokilta, ja he ovat etäopetuksessa torstaihin saakka tai koko viikon altistumisajankohdasta riippuen. Altistuneet ovat pääasiassa luokilta 1–4.

Kokonaisia koululuokkia ei siis ole siirretty etäopetukseen, vaan Luopajärven koulu toimii muuten normaalisti lähiopetuksessa.

Kirkonkylän koululla on tullut tietoon uusia altistumisia koronavirukselle 4A-luokassa, henkilöstössä ja koronapositiiviseksi myöhemmin todetun kanssa samassa koulukuljetuksessa matkustaneilla. Luokka 4A on etäopetuksessa todennäköisesti perjantaihin saakka.

– Tiedot tarkentuvat viikon aikana. Tilanteesta ilmoitetaan suoraan huoltajille Wilma-järjestelmän kautta, kaupunki tiedottaa.

Muut Kirkonkylän koulun luokat jatkavat lähiopetuksessa.

Abit etäopetuksessa

Viime perjantaina Kurikan kaupunki tiedotti Jalasjärven lukion opiskelijalla todetusta koronavirustartunnasta. Tuolloin päätettiin varotoimenpiteenä, että koko Jalasjärven lukio siirtyi etäopetukseen ajalle 3.–7. syyskuuta.

Jo aiemmin viime viikolla Kurikan sivistystoimessa päätettiin, että kaikkien Kurikan lukioiden abiturientit ovat etäopetuksessa 6.–23. syyskuuta ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi.

Karanteeni ei ulotu perheenjäseniin

JIK:n terveysviranomaiset ovat tehneet tarvittavat karanteenipäätökset.

– Karanteeni ei ulotu karanteeniin määrätyn henkilön perheenjäseniin. Mikäli henkilö on saanut kaksi koronarokoteannosta ja jälkimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään viikko, tartuntatautilääkäri voi harkita, tarvitaanko karanteenia vai ei, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Koko Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronatartunnat kääntyivät viime viikolla laskuun.

Lue myös:

Koronatartunnat laskussa Etelä-Pohjanmaalla – maakunta pysyy silti vielä leviämisvaiheessa

Suosittelemme sinulle