Hyppää sisältöön

Matilda Castren otti ratkaisevan voiton Euroopalle golfin Solheim Cupissa – "Tärisen yhä"

Castren päihitti päätöspäivän kaksinpelissä Yhdysvaltain Lizette Salasin yhdellä reiällä.

Matilda Castren edusti Suomea hienosti Ohiossa golfin arvostetussa Solheim Cup -joukkuekilpailussa. Kuva: Getty Images

Suomalaisgolfari Matilda Castrenin edustama Euroopan joukkue juhlii arvostetun joukkuekilpailun Solheim Cupin voittoa Ohiossa Yhdysvalloissa. Eurooppa tarvitsi voittoon 14 pistettä ja sen se myös sai: voitto irtosi pistein 15–13.

Castren, 26, hoiti oman tonttinsa hienosti kilpailun päätöspäivänä ja nousi eurooppalaisten ratkaisijaksi. Suomalainen kamppaili tärkeästä pisteestä kaksinpelissä yhdysvaltalaista Lizette Salasia vastaan.

Castren löi 11:nnellä reiällä birdien ja johti Salasia jo kahdella lyönnillä. Kahdella seuraavalla reiällä yhdysvaltalainen löi kuitenkin Castrenia paremmin ja nousi tasoihin, kun viisi reikää oli pelaamatta.

Castrenin birdie 15:nnellä reiällä toi yhden lyönnin johtoaseman, jonka suomalainen onnistui pitämään loppuun saakka. Voiton varmisti viimeisen reiän taidokas putti. Castren nappasi Euroopalle 14:nnen pisteen ja varmisti voiton.

– On vaikea pukea tätä sanoiksi. Tärisen yhä. Katsoin tulostaulua ja tiesin, että se on tärkeä putti. Luimme putin täydellisesti ja se meni sisään, Castren sanoi kenttähaastattelussa,

Solheim Cupissa pelattiin viikonloppuna nelinpelejä ja nelipallo-otteluita. Eurooppa johti kisaa avauspäivästä lähtien.

Voittoa puolustanut Eurooppa lähti kilpailun päätöspäivään johtoasemassa pistein 9–7. Eurooppalaisista oman parinsa päihittivät Castrenin lisäksi Madeleine Sagström, Leona Maguire, Celine Boutier ja Emily Pedersen. Kaksi paria jakoivat pisteen.

Eurooppa on juhlinut Solheim Cupin voittoa amerikkalaisten vieraana vain kerran, kahdeksan vuotta sitten. Yhdysvallat on voittanut kilpailun 10 kertaa ja Eurooppa nyt seitsemän kertaa.

Castren on kilpailussa mukana kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaiskilpailijana. Hänen kautensa on ollut erinomainen. Hän on voittanut kerran LPGA-kiertueella ja kerran Euroopan-kiertueella Turussa ja pelannut muutenkin tasaisen hyvin. Nyt kauteen tuli jälleen yksi merkittävä saavutus.

Lue myös:

Kuka oikein on Suomen golftähti Matilda Castren? Ajasta Alkon kassalla ja perheen parissa alkoi menestystarina, jota on vaikea käsittää

Eurooppa johtaa Solheim Cupia – Castren pelaa Salasia vastaan maanantain kaksinpeleissä

Matilda Castren jatkoi voitokkaasti golfin Solheim cupissa

Matilda Castrenin putteri liekehti golfin Solheim Cupin avausottelussa

Matilda Castren intoa täynnä historialliseen edustukseen Solheim Cupissa: "Olen nauttinut joka hetkestä"

Suosittelemme sinulle