Hyppää sisältöön

Outokummussa toimiva Outotec Turula on myyty Liettuaan – kaikki 120 työpaikkaa säilyvät

Ostaja on liettualainen teollisuusyritys UAB Arginta Engineering. Kaikki työntekijät jatkavat omistajanvaihdoksesta huolimatta Outotec Turulan palveluksessa. Yrityskaupan arvioitu toteutumispäivä on lokakuun alussa.

Outotec Turula valmistaa Outokummussa mineraalien käsittelyssä ja metallinjalostuksessa käytettäviä laitteita ja komponentteja. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Teknologiayritys Metso Outotec myy Outokummussa toimivan Outotec Turulan Liettuaan. Ostaja on liettualainen teollisuusyritys UAB Arginta Engineering, joka suunnittelee ja valmistaa koneita useille teollisuuden aloille.

Arginta Engineeringin asiakkaat sijaitsevat pääosin Pohjoismaissa. Argintalla on kaksi valmistusyksikköä Liettuassa, ja sen palveluksessa on yli 200 henkilöä.

Yrityskaupan arvioitu toteutumispäivä on 1. lokakuuta. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Yrityskaupalla ei ole olennaista vaikutusta Metso Outotec Oyj:n tulokseen.

Outotec Turula valmistaa mineraalien käsittelyssä ja metallinjalostuksessa käytettäviä laitteita ja komponentteja. Yrityksen kaikki noin 120 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä Outotec Turulan palveluksessa. Yrityksen nimi tulee muuttumaan, mutta uutta nimeä ei ole metalliliiketoiminnan johtajan Jari Ålgarsin mukaan vielä päätetty.

Metso Outotec kertoo tiedotteessaan solmineensa uuden omistajan kanssa pitkäaikaisen valmistusyhteistyösopimuksen.

– Halusimme löytää Turulalle uuden omistajan, joka on keskittynyt konepajatoimintaan ja suunnitteluun sekä pystyy kehittämään ja kasvattamaan toimintoja myös uusien asiakkaiden kautta,Ålgars toteaa yhtiön tiedotteessa.

Arginta Engineeringillä nähdään tulevaisuudessa runsaasti kysyntää koneistus- ja kokoonpano-osaamiselle sekä vaativalle hitsausosaamiselle.

– Yrityksemme strategia pohjautuu korkeaan osaamiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa. Turula tuo yritykseemme edistyksellistä osaamista sekä vaativaa hitsausosaamista myös robotisoidun hitsauksen osalta. Näemme näille runsaasti kysyntää jatkossa”, toteaa Arginta Engineeringin toimitusjohtaja Tomas Jaskelevičius.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle