Hyppää sisältöön

Matilda Castren juhli historiallista voittoa hotellissa DJ:n ja samppanjan kanssa – kertoo uhmanneen kapteenin ohjetta ennen voittoputtia

Matilda Castren ei tiennyt ennen ratkaisevaa lähiputtia, miten lähellä oli voittoa Solheim Cupissa Ohiossa. Castren kertoo, että yksi syy loistavalle kesälle on sisäisen rauhan löytyminen.

Matilda Castren ja Ruotsin Madelene Sagstrom juhlivat voittoa villisti. Kuva: 2021 Getty Images

– Voin sanoa, että tämä menee urani top 3 -hetkiin. En olisi uskonut, että tällainen tilaisuus tulee näin nopeasti.

Näin suomalaisgolfari Matilda Castren, 26, kertoi maanantai-illan huippuhetkestään, kun ratkaisi Euroopan joukkueelle arvostetun joukkuekilpailun Solheim Cupin voiton Ohiossa Yhdysvalloissa.

Voitto irtosi pistein 15–13, ja Castren ratkaisi voiton lähiputilla, kun pari muuta peliä oli vielä käynnissä.

– Kapteeni (Catriona Matthew) oli koko viikon sanonut, että älkää katsoko tauluja.

Ennen viimeistä puttia Castren ei ollut perillä tilanteesta ja rikkoi ohjetta.

– Katsoin tulostaulua ennen puttia. Koitin laskeskella, mitä se tilanne merkitsee, mutta en saanut siitä selkoa. Arvelin, että todella tärkeä putti.

Putti meni sisään ja riemu repesi. Castren ratkaisi voiton ensikertalaisena ja sai kapteenilta isot kehut.

Castren kertoo, että juhlat pidettiin hotellissa, jossa juotiin samppanjaa, ja dj piti musiikista huolen.

– On ollut ihan huikea fiilis sen eilisen kierroksen jälkeen.

Eurooppa on juhlinut Solheim Cupin voittoa amerikkalaisten vieraana vain kerran, kahdeksan vuotta sitten. Castren oli mukana kautta aikain ensimmäisenä suomalaispelaajana.

"En osaa sanoin kuvailla"

Castrenin kausi on ollut loistelias. Solheim Cupin voiton lisäksi suomalainen on voittanut kerran LPGA-kiertueella ja Euroopan-kiertueella. Suomalaisen sijoitus on maailmanrankingissa noussut vuodessa 514 sijaa, nyt Castren on 47:s.

– En osaa sanoin kuvailla, miten uskomatonta tämä on ollut. Pienet asiat ovat osuneet kohdilleen ja olen löytänyt sisäisen rauhan.

Castrenin kausi jatkuu vielä kuuden kisan verran, seuraavaksi Arkansasissa muutaman viikon päästä. Ensi kauden suunnitelmia Castren ei ole vielä ehtinyt miettiä, mutta tavoite on kivuta maailmanlistalla jatkuvasti ylöspäin.

– Top kympissä olisin mieluusti. Maailman huipulle on tähtäin ja nyt panokset ja kilpailu kovenevat. Top 50 -sakissa jokaisen sijan kipuaminen on vaikeampaa ja vaikeampaa. Isoja harppauksia ei pysty enää tekemään, mutta olen kärsivällinen.

Lue myös:

Suomen golfsensaatio on noussut maailmanlistalla häikäisevät 514 sijaa, valmentaja jäi sanattomaksi – Matilda Castrenia hehkutetaan supertähdeksi

Matilda Castren otti ratkaisevan voiton Euroopalle golfin Solheim Cupissa – "Tärisen yhä"

Suosittelemme sinulle