Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koulukiusaamista yritetään ehkäistä koulujen kannustinrahalla – Oulu, Muhos, Ii, Lumijoki ja Pyhäntä mukana kaksivuotisessa hankkeessa

Opettajilla ja oppilailla on vapaat kädet sopia luokkansa yhteiset pelisäännöt. Tavoitteena yhteishenki, joka ehkäisee jo ennalta kiusaamista. Hankkeeseen on budjetoitu tälle vuodelle 80 000 euroa.

Lasse Kukkonen inför färden till Paris.
Lasse Kukkonen on mukana kiusaamisen vastaisessa koulurauhakampanjassa. Kuva: Aleksi Alku/All Over Press
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun kaupungin, Muhoksen, Iin, Lumijoen ja Pyhännän alakoulut ovat mukana kiusaamisen vastaisessa koulurauhakampanjassa, jossa koulut voivat saada kannustinrahaa vaikkapa kaveritaidoista.

Opettajilla ja oppilailla on vapaat kädet sopia luokkansa yhteiset pelisäännöt. Tavoitteena yhteishenki, joka ehkäisee jo ennalta kiusaamista.

Oulun Osuuspankki, Kaleva Media ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö ovat budjetoineet hankkeeseen tälle vuodelle 80 000 euroa.

Kun luokka onnistuu yhteisessä tavoitteessaan kiusaamisen kitkemiseksi, sillä on mahdollisuus saada kannustinraha esimerkiksi yhteiseen virkistys- tai luokkaretkikassaan.

Kampanjan keulakuvana on pitkän uran Oulun Kärppien puolustajana tehnyt Lasse Kukkonen.

– Kantavana ajatuksena on, että luokka toimii yhdessä joukkueena eivätkä kaverit kiusaa toisiaan. Toki kouluvuoden aikana voi tulla ristiriitoja, mutta ne eivät ole esteenä kannustinrahan saamiselle. Asioista pitää kuitenkin pystyä keskustelemaan ja selvittämään ristiriidat yhdessä, Kukkonen kertoo tiedotteessa.

Hanke on kaksivuotinen, ja yritykset arvioivat sen toteutumista yhdessä koulujen kanssa lukuvuoden päätyttyä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme