Hyppää sisältöön

Helsingin koronatartunnat laskevat nihkeästi – Puotinharjussa uusi ennätys tautitapausten määrässä

Itäisessä kantakaupungissa tilanne on helpottanut merkittävästi kahden viikon takaisesta. Idässä tilanne on paikoin pahentunut, pohjoisessa ja luoteessa tilanne on liki ennallaan. Tehohoidon tarve on HYKS-alueella vähentynyt.

Petteri Juuti

Vaikka koronarajoituksia aletaankin jo purkaa, uusien koronatartuntojen määrä laskee Helsingissä madellen. Elokuun loppupuolella koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli reippaassa laskussa, mutta viimeisten kahden viikon aikana lasku on ollut huomattavasti hitaampaa.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä noin 300. Vertailun vuoksi: keväällä epidemiahuipun aikaan se oli vajaat 500. Vuonna 2020 se oli korkeimmillaan noin 250.

Ilmaantuvuusluku kertoo, kuinka monta uutta koronavirustartuntaa on todettu edellisen 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden. Se kertoo tilanteen kehityksestä hieman hitaammin, mutta luotettavammin kuin päivittäiset tartuntalukemat.

Puotinharjussa tehtiin ennätys uusien koronatartuntojen määrässä

Edellisen kahden viikon aikana koronatartuntoja on todettu eniten Itäkeskuksen ympäristössä, jossa lukemat ovat paikoin yhtä korkeat kuin kevään epidemiahuipun aikaan.

Puotinharjussa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 1 188. Se on suurempi kuin millään Helsingin postinumeroalueella tähän mennessä. Edellinen ennätys kirjattiin marraskuussa Puotilassa, jossa ilmaantuvuusluku oli tuolloin 1 067.

Voit tarkastella tilannetta postinumeroalueen tarkkuudella alla olevasta kartasta.

Kuun vaihteesta kertova koronakartta on yleisväritykseltään monin paikoin samankaltainen kuin edellinen, lokakuun puolen välin tilanteesta kertova kartta. Esimerkiksi kaupungin pohjois- ja luoteisosissa tilanne on liki ennallaan.

Itä-Helsingissä tilanne on mennyt huonompaan monella postinumeroalueella.

Merkittävimmin tilanne on helpottanut itäisessä kantakaupungissa, jonka väritys oli vielä kaksi viikkoa sitten huomattavasti tummempi.

Tehohoidossa vain muutamia koko HYKS-alueella

Koronarajoitusten purkamista määrittää tartuntalukuja enemmän sairaanhoidon kuormitus.

Hyvä uutinen on se, että tehohoidon tarve on viimeisten kahden viikon aikana vähentynyt. Tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on laskenut yhdeksästä viiteen koko HYKS-alueella, joka käsittää Uudenmaan lisäksi pari naapurimaakuntaakin.

Osastohoidossa on ollut koko ajanjakson ajan nelisenkymmentä koronapotilasta.

Alla olevasta kartasta voit tarkastella koronatilanteen kehittymistä postinumeroalueittain koko kuluvan vuoden ajalta.

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: HS: HUSin hallitus perumassa hoitajille luvatut koronalisät | HUSissa omikronmuunnos saavuttanut valtaviruksen aseman tartunnoissa

Suosittelemme sinulle