Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sammelvuo toppuutteli Venäjän saamaa EM-kritiikkiä – "Kaikki on joukkueessamme hyvin"

Alkulohkojumbo Pohjois-Makedonia oli helisemässä Venäjän ässäsyöttöjen kanssa.

Venäjän päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kuvattuna Tampereen EM-kisoissa.
Venäjän päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ei usko, että koronakuplassa eläminen on vaikuttanut negatiivisesti venäläisten peliin. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Tuomas Sammelvuo on saanut Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana huomata, että niskaan automaattisesti valuvat suuret odotukset ovat välillä raskas taakka.

Tokion olympiahopeamitalisti päätti keskiviikkona Tampereella C-alkulohkon 3–0 (25–15, 25–13, 25–18) -voittoon lohkojumbo Pohjois-Makedoniasta. Murskavoitosta ei heru lajin kestomenestyjä Venäjälle päänsilitystä.

– Odotetaan, että pieksemme joka ottelussa vastustajan eränumeroin 25–15. Se on ihan höpö-höpöä. Täällä on joukkueita, jotka pelaavat loistavaa peliä, Sammelvuo oikoi.

Venäjä on EM-kisoissa jalkeilla varamiehisenä. Huippuhakkurit Maksim Mihailov ja Viktor Poletajev jättivät vanhan mantereen mestaruusturnauksen olympiasavotan jälkeen väliin.

Sammelvuo pelaa käytössään olevilla pelaajilla, joissa toki riittää laatua. Pohjois-Makedoniaa nöyryytti avauskentällisessä hakkurina Jegor Kljukan korvannut Krasnodar Jenisein 210-senttinen Kirill Klets, joka kokosi Venäjästä korkeimman pistemäärän, 15.

Venäjä voitti EM-alkulohkon viidestä ottelustaan neljä hävittyään avauspelissään yllättäen Turkille 1–3.

– On selvää, että pelissämme on ollut ailahtelua. Kaikki on joukkueessamme hyvin. Tällaista turnausta ei yksikään joukkue pääse läpi ilman ongelmia, Sammelvuo kommentoi Venäjän EM-joukkueen osakseen saamaa arvostelua.

Ässien juhlaa

Erityisesti Sammelvuon suojatit takoivat keskiviikkona vastustajaan eroa syötöillään. Venäjä syötti yhteensä 15 ässää. Se on kolmen erän ottelussa korkea lukema.

– Onnistunut syöttöpeli mahdollistaa meille paljon. Sillä ja isolla torjunnalla pärjäämme. Käyrä on nouseva, Sammelvuo kehui.

Venäjä pelaa jatkopelien ensimmäisen ottelunsa Puolan Gdanskissa lauantaina tai sunnuntaina. Sammelvuo odottaa omiltaan parempaa ja parempaa peliä pudotuspeleissä.

– Odotan tasaisuutta lisää etenkin meidän vaihtopallopelaamiseen ja hirveää taistelua joka pallosta. Pienet asiat tulevat ratkomaan siellä. Vaihdetaan taas maisemaa, sekin aina piristää. Hyvillä mielin eteenpäin.

Venäläisjoukkue on viettänyt viime aikoina viikkokausia reissussa ja hotellikaranteenissa, ensin Tokion olympiaturnauksessa ja nyt Tampereella EM-kisoissa.

Sammelvuo tyrmää ajatuksen siitä, että pitkään kestäneet karanteeniolosuhteet rasittaisivat pelaajia henkisesti ja olisivat syypää ailahtelevaan peliin.

– Ne ovat ihan höpöpuheita. Asutaan hotellissa ja meillä on tämmöinen turnaus, yleisöäkin, niin meillä on kaikki aivan loistavasti. Ei kukaan tuolla valita siitä asiasta. Meillä on uskomaton mahdollisuus tehdä tätä työtä. Ei tämä nyt niin raskasta ole, päinvastoin, Sammelvuo sanoo.

Lue myös:

Venäjän lentopallolegenda puhuu avoimesti Tuomas Sammelvuon kohtaamista epäluuloista – suomalaisluotsi ylitti muurin, joka oli monelle kollegalle mahdoton este

Vaahtosammuttimen kokoinen yleispelaaja liekehtii Suomen hyökkäyksessä – Antti Ronkainen kiittelee fysiikkavalmentaja Pärmäkosken ohjelmia: "Pompun on pakko nousta"

Joel Banks ei hätkähtänyt suomalaisten juroutta – sinnikäs valmentaja johdatti Suomen ulos karmivasta tappioputkesta ja on nyt porukan kovin saunoja

Suosittelemme