Hyppää sisältöön

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.
Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esittää isoa ohjelmaa, jolla palveluja palautetetaan koronaa edeltävälle tasoille. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Tero Valtanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki on päättänyt myöntää 3,5 miljoonan euron lisämäärärahan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille koronasta elpymiseen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan uusi tukipotti on osa jälleenrakennusta, jolla koronakolhuja pyritään paikkaamaan.

– Nyt on todella tärkeää, että saadaan kulttuuritapahtumat ja liikuntatoiminnot auki. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä, koska menneestä puolestatoista vuodesta on jäänyt iso korjausvelka, Arhinmäki sanoo.

Avustusten jakoon panemisesta päätti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta tiistaina.

Kulttuuri ja tapahtuma-alan ahdinko nousi esiin myös Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksen kyselytunnilla keskiviikkona.

Arhinmäki myönsi, että kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinko on ollut kestämätöntä.

Vartiainen: Kolhujen paikkaamiseen rahaa myös tulevassa talousarviossa

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen näkyy myös ensi vuoden talousarvioesityksessä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esitti tiistaina isoa ohjelmaa, jolla kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluja palautettaisiin koronaa edeltävälle tasolle.

Syyskuun aikana haettavaksi tulevasta 3,5 miljoonan euron potista kaksi miljoonaa ohjataan kulttuurialan toimijoille. Noin miljoona menee liikuntaseuroille ja muille liikunta-alan toimijoille. Nuorisotoiminta saa noin 300 000 euroa.

– Lasten ja nuorten toimintaa pyritään palauttamaan sille tasolle, millä se oli ennen koronapandemiaa, Arhinmäki summaa.

Arhinmäki sanoo, että kulttuurin avustuksissa painottuvat työllisyyttä edistävät hankkeet.

Avustusten haku liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimijoille alkaa 20. syyskuuta ja päättyy 8. lokakuuta.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Helsingissä kakkosrokotteenkin saa ilman ajanvarausta, täysin rokotettujen testaamista aiotaan vähentää, Espoossa hoivakodissa 16 tartuntaa

Suosittelemme sinulle