Hyppää sisältöön

Metsäkanalinnun metsästys alkoi tänään – Kainuussa on tänä vuonna tiedossa ennätyksellisen pitkät metsästysajat

Tuleva tammikuu on järjestyksessään kolmas, kun latvalinnustus sallitaan pitkän tauon jälkeen.

Metso.
Kainuussa on tänä vuonna ennätyksellisen pitkät ajat metsästykselle luvassa. Kuva: Pentti Kallinen
Tanja Heikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsäkanalinnun metsästys on alkanut tänään perjantaina. Kainuussa on tänä vuonna ennätyksellisen pitkät ajat metsästykselle luvassa.

Esimerkiksi metson metsästysaika jatkuu kaikissa Kainuun kunnissa joulukuun puolelle saakka. Lisäksi urosmetson latvapyynti on mahdollista tammikuussa Kuhmossa, Suomussalmella ja Hyrynsalmella.

Teerellä puolestaan on latvalinnustus uroksille tammikuussa sekä joulukuun puolelle kestävä pyyntiaikaa koko Kainuuseen.

Lue lisää: Riistakolmiot on laskettu Kainuussa: poikkeuksellisen hyvä poikaskesä takana

Latvalinnustus on sallittua useiden kymmenien vuosien tauon jälkeen. Tuleva tammikuu on järjestyksessään kolmas, kun se sallitaan.

Lue myös: Kajaanilainen Minttu Happo metsästää, koska ei halua luopua lihasta. Nyt on käynnissä latvalinnustus

Kainuun Riistakeskuksen riistapäällikkö Marko Paasimaa sanoi Ylelle elokuussa, että teeren ja metson kohdalla voidaan puhua ennätyspitkästä jahtikaudesta tällä vuosituhannella. Pyyn metsästys on esityksessä lähes marraskuun puoliväliin ja riekko on rauhoitettu.

Lupia mennyt viime vuotta enemmän

Metsähallituksen myymien kanalintululupien määrä on kasvanut Kainuussa viime vuodesta. Tänä vuonna Kainuussa on ollut myynnissä noin 31 700 vuorokausilupaa. Luvista on myyty nyt 18 000 vuorokautta, hieman alle puolet, 14 000, on myymättä.

Kaikille muille Kainuun alueille on vielä lupia jäljellä paitsi Hossan syksy- ja talvipyynti on käytännössä myyty loppuun.

Metsästäjiä on kiinnostanut Suomussalmen, Puolangan ja Kuhmon alueet. Kanalinnun metsästyksen alku on suosituin lupa-aika.

Metsästyslupien kysynnän lisääntymiseen vaikuttaa moni asia.

– Yleinen kiinnostus valtion alueita kohtaan lisääntyy. Viime viikolla kerrottiin retkeilyn suosion kasvusta. Viime kesänä kalastusluvat loppuivat Lapissa sellaisillakin kohteilla, joilla ne ovat aina ennen riittäneet. Myös metsästyksen suosio juuri Metsähallituksen kohteilla näyttää jatkuvasti lisääntyvän, erätalousjohtaja Jyrki Tolonen sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle