Hyppää sisältöön

Kaakkoisrajalla on varauduttu henkilöliikenteen lisääntymiseen, kun koronaviruspandemia helpottaa

Henkilöliikenne Suomesta Venäjälle lisääntyy kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto arvioi uudelleen terveysturvallisuuden ulkorajoilla ja tekee siitä päätöksen.

Koronan näytteenotto paikka Nuijamaan raja-asemalla
Nuijamaan raja-asemalle odotetaan vilkastuvaa liikennettä siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto tekee päätöksen uusista terveysturvallisuusmääräyksistä ulkorajoilla. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Tanja Hannus

Rajavartiolaitos on varautunut keventämään koronavirusrajoituksia itärajalla.

Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Jukka Lukkari kertoo, että liikenteen lisääntymiseen on hyvät valmuidet. Rajan henkilöstöä on kohdennettavissa lisää rajatarkastuksiin, mikäli liikennemäärät lähtevät kasvuun.

Henkilöliikenne Suomesta Venäjälle lisääntyy kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto arvioi uudelleen terveysturvallisuuden ulkorajoilla ja tekee siitä päätöksen.

Tällä hetkellä ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle koronaviruspandemian vuoksi.

Jokaisella Suomen kansalaisella on kuitenkin oikeus lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Suomen kansalaisilla, heidän perheenjäsenillään ja Suomessa pysyvästi asuvilla on myös aina oikeus palata Suomeen. (siirryt toiseen palveluun)

Venäjältä Suomeen tullessa ei tarvitse osallistua koronavirustesteihin, jos on soittaa todistus COVID-19-rokotussarjasta ja viimeisestä rokotusannoksesta on kulunut aikaa vähintään 14 vuorokautta tai voi laboratoriovarmistetulla todistuksella osoittaa sairastaneensa koronavirustaudin 6 kuukauden sisällä.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla, että matkustaminen Venäjälle helpottuu jatkossa ja suomalaisturistit pääsevät maahan e-viisumilla Vaalimaan ja Nuijamaan uusien raja-asemien kautta.

Korjaus 9.9.2021 klo 10.04: Muutettu neljännestä kappaleesta ilmaus "kaikkea matkustamista" muotoon "tarpeetonta matkustamista".

Suosittelemme sinulle