Hyppää sisältöön

Järjestöille 100 000 euron tukipotti – liminkalainen etsintäpartio hankkii tuella johtovaunun maastoetsintöjä helpottamaan

Lähitapiola Pohjoinen jakoi kampanjassaan tukea pohjois- ja keskipohjalaisille järjestöille. Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa mukana oleva Limmin löytäjät hankkii avustuksella johtovaunun, jolla saadaan esimerkiksi sähköt vaikeampiinkin kohteisiin.

Limmin löytäjien Miika Mielityinen ja Sami Kaikkonen vastaanottavat 10 000 euron lahjoituksen Lähitapiolan toimitusjohtaja Veli Rajakankaalta ja markkinointi- ja viestintäpäällikkö Liisa Humalamäeltä. Kuva: Hanna Juopperi / Yle
Hanna Juopperi

Kaikkiaan 18 yleishyödyllistä järjestöä ja toimijaa Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla saa yhteensä 100 000 euron rahoituksen toimintansa tueksi. Lahjoitukset tekee Lähitapiola Pohjoinen osana Hyvinvoiva pohjoinen -kampanjaansa.

Avustettavat järjestöt toimivat vapaaehtoisessa pelastustyössä ja vapaapalokuntatoiminnassa sekä mielenterveys-, luonto- ja ilmastotyössä.

Ehdotuksia avustettavista toimijoista tuli 120, kertoo Lähitapiolan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Liisa Humalamäki. Pitkään jatkunut koronapandemia näkyi hakemuksissa, sillä ehdotuksissa korostuivat mielenterveystyö ja lasten ja nuorten hyvinvointi.

Yksi tukea saaneista yhdistyksistä on liminkalainen Limmin löytäjät. He aikovat hankkia 10 000 euron avustussummalla johtovaunun etsintätehtävien helpottamiseksi.

Yhdistyksen vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtaja Miika Mielityinen kertoo, että johtovaunu tarjoaa suojaa tehtävien vaihtelevissa olosuhteissa. Hyvin varusteltuna se mahdollistaa myös mahdollisuuden pitää sähköiset laitteet toimintakykyisinä maasto-olosuhteissa esimerkiksi pakkasen ja pimeyden keskellä.

– Johtovaunun kautta saamme aggregaatilla sähköä, jolla voidaan ladata puhelimia ja tabletteja. Lisäksi tarvitsemme paperikarttoja. Tämän vaunun suojissa voimme tulostaa ne etsijöiden käyttöön.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle