Hyppää sisältöön

Jaajo Linnonmaa perusti ensimmäisen firman teini-iässä, ja into jatkuu: "Aina kun saa idean, joka työllistää edes yhden ihmisen, se on vörttiä kokeilla"

Jo kymmenen kertaa vuoden radioääneksi valittu Jaajo Linnonmaa saa kuukausipalkaa Radio Suomipopin aamuista, mutta intohimona on yrittäjyys. Sarjayrittäjän ensimmäinen firma oli nakkikioski Kulosaaren yhteiskoulussa.

Jaajo Linnonmaan ensimmäinen firma oli teini-iässä perustettu nakkikioski.
Jaajo Linnonmaan ensimmäinen firma oli teini-iässä perustettu nakkikioski.

Jaajo Linnonmaa tunnetaan kaupallisen Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelman suosittuna juontajana. Hän on myös sarjayrittäjä, joka on omistanut ja johtanut yli kymmentä eri alan yritystä. Yrittäjäura alkoi jo 14-vuotiaana Helsingin Kulosaaressa.

– Nakkikioski kouluun oli ensimmäinen yritys. Meillä oli ongelma: nuoria kasvavia ihmisiä ja rehtori oli sanonut, että ostarille ei saa mennä. Kysyin reksiltä, saanko perustaa koululle nakkikioskin. Veistotunnilla tehtiin kioski, tytöt ompeli kässässä meille essut ja hatut ja tukusta käytiin ostamassa nakkeja ja sämpylöitä. Mainokset tehtiin kuviksen tunnilla.

Tällä hetkellä Linnonmaa on useita yrityksiä perustanut sarjayrittäjä.

– Mitä enemmän tulee firmoja ja yrityksiä, on uuden perustaminen aina vähän helpompaa. Äitini mielestä minä en tarvitsisi enää yhtään uutta yritystä, ja vaimo taitaa olla samaa mieltä. Minä ajattelen, että aina kun saan jonkun uuden idean, jolla pystyy työllistämään edes yhden ihmisen, niin se on vörttiä kokeilla.

Jaajo Linnonmaa käy myös puhumassa yrittämisestä kiinnostuneille nuorille. Hänellä on yksi tärkeä neuvo:

– Minä aina sanon, että pitäkää omat työpaikkanne. Minulla on ollut aamuradio jo viisitoista vuotta. Sieltä tulee kuukausipalkka ja sillä lyhennetään asuntolainaa. Oikeasti kaikki firmat ja näyttelemiset radion ulkopuolella on mukavaa harrastusta ja puuhailua, josta ehkä jonakin päivänä tulee rahaa.

Ylen 95-vuotispäivänä Puoli seitsemän -ohjelman vieraana ollut Linnonmaa kertoo, että Ylen ohjelmat ovat mukana arjessa joka aamu ja viikonloppu.

– Aina aamulla kun ajan töihin, haluan kuulla puhetta ja kuuntelen Yle Puhetta. Perjantaisin kuunnellaan aina Puhelinlangat laulaa ja lauantaina Onnen sävel. Olen kova radion kuuntelija.

Katso tästä Jaajo Linnonmaan koko haastattelu:

Suosittelemme sinulle