Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

YleX:n Uuden musiikin rockshow lopetetaan – ohjelma liitettiin punkstoo-keskusteluun

Radio-ohjelma laitettiin tauolle jo heinäkuussa, kun siihen oli viitattu punkmusiikin seksuaalista häirintää käsittelevällä Instagram-tilillä.

YleX -logo studiossa.
Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

YleX:n Uuden musiikin rockshow ei jatku ja sen toimittaja vetäytyy. Radio-ohjelma laitettiin tauolle heinäkuussa sen jälkeen, kun se oli nostettu esiin punkstoo-keskustelussa.

YleX tiedottaa myöhemmin, mikä ohjelma Uuden musiikin rockshow'n tilalle tulee.

Punkstoo oli anonyymi Instagram-tili, jossa julkaistiin lukuisia Suomen punk-piireihin liittyviä kokemuksia häirinnästä, ahdistelusta ja väkivallasta. Vastaavanlaisia sosiaalisen median tilejä ilmaantui myös muiden musiikkigenrejen ympärille.

Punkstoo-tili oli heinäkuussa toiminnassa reilun viikon ajan, jonka aikana yli sadassa julkaisussa ihmiset kertoivat anonyymisti kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Lopettamisen jälkeen tilin pitäjät kertoivat saavuttaneensa tavoitteensa eli aloittaneensa keskustelun punk-piirien sisäisistä ongelmista.

YleX on Yleisradion musiikkimedia, joka toimii radiossa ja digitaalisilla alustoilla.

Juttua muokattu 9.9. 2021 klo 18.18. Lisätty tieto, että toimittaja vetäytyy ja otsikon ensimmäinen lause muutettu muotoon: 'YleX:n Uuden musiikin rockshow lopetetaan'.

Lue myös:

YleX laittoi Uuden musiikin rockshow’n tauolle toistaiseksi – ohjelma liitetty punkstoo-keskusteluun

Punkstoo paisui musiikkialalla jopa koronaa suuremmaksi keskusteluksi – kysyimme, miten keikkapaikat aikovat kitkeä häirintää ja ahdistelua

Punkstoo toi musiikkialan ahdistelun päivänvaloon, mutta perässä seurasi kritiikki – mitä anonyymista someaktivismista tulisi ajatella?

Suosittelemme