Hyppää sisältöön

Toisen koronarokotteen voi nyt saada 6 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta – rokotuksia aletaan jakaa myös Kymenlaakson kouluissa

Kymsote haluaa saada nostettua erityisesti nuorten rokotuskattavuutta alueella.

Koronarokotukseen käytettäviä ruiskuja rokotuspisteessä.
Toisen koronarokotuksen voi saada nyt 6 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote yrittää vauhdittaa lasten ja nuorten koronarokotuksia.

Rokotuksia voi pian saada peruskouluissa sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa.

12–15-vuotiaat voivat hakeutua ensimmäiseen koronarokotukseen kouluterveydenhuollon kautta. Tämä onnistuu siten, että oppilas tai hänen huoltajansa ilmoittautuu koulun terveydenhoitajalle viimeistään ensi viikon maanantaina 13. syyskuuta. Asiasta tiedotetaan Wilma-viestein.

12–15-vuotiaat voivat edelleen hakeutua koronarokotuksiin myös ajanvarauksen kautta tai saapumalla rokotustapahtumaan ilman ajanvarausta.

Kymsote järjestää ensi viikolla rokotustapahtumat myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa. Rokotuksia jaetaan ainoastaan koulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Rokotusväli lyhenee 6 viikkoon

Koronarokotusten ensimmäisen ja toisen annoksen rokotusväli lyhenee Kymenlaaksossa vähintään kuuteen viikkoon. Rokotusväli on ollut aiemmin vähintään kahdeksan viikkoa.

– Rokotevalmisteita on nyt hyvin tarjolla, joten kuuden vikon rokotusvälillä voidaan nopeuttaa täyden rokotuskattavuuden saavuttamista alueella, hallintoylilääkäri Kari Kristeri sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Kristeri kannattaa kakkosrokotuksen aikaistamista erityisesti silloin, jos sille on tarvetta oman tai läheisen terveydentilan vuoksi tai jos henkilö on matkustamassa ulkomaille tai osallistumassa syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Toisen rokotusannoksen voi hakea rokotustapahtumissa, joihin ei varata aikaa etukäteen. Ajanvarauksen kautta toista rokotusannosta ei voi aikaistaa.

12 vuotta täyttäneistä asukkaista noin 83 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen Kymenlaaksossa. Toisen annoksen on saanut noin 64 prosenttia rokotusikäisestä väestöstä.

Lue lisää: Koronavirus jyllää nyt lapsissa ja nuorissa – alakoululaisten tartunnat ovat lisääntyneet Kymenlaaksossa

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle