Hyppää sisältöön

Valtteri Bottas avasi Alfa Romeo -valintaansa – ei jutellut lainkaan Kimi Räikkösen kanssa

Valtteri Bottas kävi keskusteluja muidenkin F1-tiimien kanssa, mutta Alfa Romeo valikoitui mahdollisen valoisan tulevaisuuden takia.

Valtteri Bottas ei halua vaikuttaa tiimikaverivalintaansa. Kuva: Getty Images / FIA Pool Image
STT Urheilu

Formula ykkösten Mercedes-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen siirtyminen Alfa Romeon riveihin ensi kaudeksi julkistettiin viikon alussa, ja torstaina Bottas astui median eteen kommentoimaan asiaa ennen viikonlopun Italian gp:tä Monzassa.

– Miksikö (Alfa Romeo)? Koska se on jännittävää, se on hieno brändi, heillä on hieno moottoriurheiluhistoria. Tietojeni mukaan heillä voi olla valoisa tulevaisuus, ja toivottavasti voin auttaa siinä. Tämä on jotain uutta, jotain jännittävää minulle. Ei epäilystäkään, että töitä on edessä, mutta tuon kaiken osaamiseni auttaakseni heitä parantamaan tästä kaudesta, Bottas sanoi.

Bottas kertoi, että keskusteluja käytiin muidenkin tallien kanssa. Tieto Mercedes-pestin osalta tuli ennen elokuun viimeisenä viikonloppuna kisattua Belgian gp:tä.

– Kyllä, joidenkin muiden. En halua kertoa nimiä, mutta lopulta näin halusin tehdä. Ja olen iloinen siitä, että tämä saatiin toteutumaan, ja olen myös kiitollinen siitä, että he luottavat minun olevan sopiva talliin.

Alfa Romeo on Bottaksen mukaan "vakavissaan tulevaisuuden suhteen" ja "odotukset ja tavoitteet ovat todella korkealla". Bottas kertoo sen olevan "todella motivoivaa".

- Ensi vuosi on minulle kymmenes formula ykkösissä, hullua. Meillä (Mercedeksellä) on ollut menestyksekästä, neljän viime vuoden aikana olin osana neljässä valmistajien mestaruudessa ja toivottavasti tänä vuonna tulee viides. Realistisesti ottaen voitoista taisteleminen ensi vuonna on epätodennäköistä, mutta ei sitä koskaan tiedä. Sääntömuutoksia tulee, ja tallissa riittää motivoituneita ihmisiä, Bottas vertaili "pudotusta" huipulta alemmas F1-hierarkiassa.

Suurin sankari ei hänkään voittanut Italiassa

Bottas kehui medialle Mercedes-tallitoveriaan Lewis Hamiltonia "ihmeelliseksi" tallikaveriksi, ja kun suomalaiskuskilta kysyttiin lapsuuden sankaria, vastaus oli selkeä.

Mika Häkkinen. Hän oli suuri sankarini. Hän ei koskaan voittanut (täällä) Italiassa, itse asiassa luulen, että yksikään suomalaiskuljettaja ei ole koskaan voittanut Italian gp:tä, joten...

Italiassa ei voittanut edes kaikkien aikojen gp-voittojen suomalaiskärki Kimi Räikkönen, joka on sivussa tämän viikonlopun kisasta koronatartunnan takia. Alfa Romeolta F1-eläkkeelle väistyvä Räikkönen ja häntä talliin seuraava Bottas eivät ole ehtineet jutella Alfa Romeosta.

– Emme sanallakaan, luulen niin, Bottas sanoi.

Tulevasta tallikaveristaan Bottas ei esittänyt toiveita. Alfa Romeolla pohditaan asiaa vielä rauhassa, ja nykyisen kuljettajan Antonio Giovinazzin lisäksi paikasta kisailevat mediaveikkausten mukaan esimerkiksi Mick Schumacher ja kiinalaisnuorukainen Guanyu Zhou.

– Minulla ei ole siihen sanottavaa, enkä haluakaan. Tallissa riittää ammattitaitoa, joten annan heidän valita, Bottas totesi.

Lue myös:

Asiantuntija epäilee, ettei Bottas saa uudessa tallissa nauttia Mercedeksen moottorista: "Varmasti tämä on pettymys"

Valtteri Bottas kuittasi F1-varikon ilmapiiriä kuohuttaneen huippukierroksensa olankohautuksella: "Ei siinä ollut draamaa"

Suosittelemme sinulle