Hyppää sisältöön

Miten palata normaaliin pitkän eristäytymisen jälkeen? Arjen kommelluksia revittelevä Elling saa ensi-iltansa Kemissä

Kemin kaupunginteatterissa toteutetaan ensi-iltoja tilaongelmista huolimatta.

Elling-näytelmän kolme hahmot istuvat vierekkäin, naisen kädet ovat miesten harteilla.
Ellingin rooleissa nähdään Olli Halttu (vas.) ja Samu Stenberg sekä Kemin kaupunginteatterin uusi näyttelijä Asta Rentola. Kuva: Nina Susi/Kemin kaupunginteatteri
Pirkko Kukko-Liedes

Kemin kaupunginteatterin syksyn toista ensi-iltaa vietetään lauantaina. Tullimakasiinin näyttämöllä nähdään Ingvar Ambjørnsenin näytelmä Elling.

Näytelmää luonnehditaan lämpimäksi arjen kommelluksia revitteleväksi koomiseksi draamaksi, jossa omalaatuiset kaverukset Elling ja Kjell Bjarne yrittävät pitkän eristäytymisen jälkeen sopeutua normaaliin arkeen.

Teatterin mukaan näytelmä ystävyydestä ja itsensä ylittämisestä kysyy tässä ajassakin olennaisen kysymyksen: Mikä riittää onneen ja osallisuuteen?

Kaupunginteatteri kertoo tiedotteessaan, että kaverusten totuttautuminen neljän seinän ulkopuolelle käy pienin askelin eikä alku ole lainkaan helppoa. Pikkuhiljaa arki alkaa kuitenkin sujua ja maailma aukeaa, kun normaalit asiat, kuten ruuanlaitto, siivoaminen ja puhelimeen vastaaminen sekä jopa soluttautuminen ulkomaailmaan alkaa luonnistua.

Näytelmän rooleissa nähdään Olli Halttu, Samu Stenberg ja Asta Rentola. Ellingin ohjauksesta ja lavastuksesta vastaa Petri Jäärni.

Näytelmän on dramatisoinut Axel Hellstenius ja sen on suomentanut Henri Kapulainen.

Lue myös:

Kemin teatterin hankaluudet jatkuvat, osa päänäyttämön tiloista käyttökiellossa

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle