Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Valtteri Bottas ajoi F1-sprintin voittoon – asiantuntija hehkutti suomalaisen suoritusta ja ihmetteli Hamiltonin lähtöä: "Se oli katastrofi"

Maailmanmestaruudesta taisteleva Lewis Hamilton tippui jo sprinttikilpailun lähdössä viidennelle sijalle.

Valtteri Bottas.
Mercedeksen Bottas voitti sprinttikilpailun Monzan radalla. Kuva: AOP
Juho Tuomisto,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Mercedeksen Valtteri Bottas on voittanut Monzan F1-viikonloppuna ajetun sprinttikilpailun. Red Bullin Max Verstappen jäi Bottaksesta noin kaksi sekuntia ja sijoittui toiseksi.

Kolmas oli McLarenin Daniel Ricciardo, sillä brittitähti Lewis Hamiltonin kilpailu alkoi katastrofaalisella tavalla. Paalulta lähtenyt Bottas sai kuskeista parhaimman lähdön, mutta Hamilton tippui huonon alkukiihdytyksen jälkeen jo ensimmäisissä mutkissa viidenneksi.

Viidentenä maaliin ajanut Hamilton olisi mitä todennäköisemmin ajanut voittoon, sillä Mercedes oli suunnitellut päästävänsä Hamiltonin Bottaksen edelle, jos kaksikko on kilpailun johdossa.

– Valtteri teki täydellisen suorituksen. Hän ajoi paalupaikalle ja piti kisan hallinnassaan täydellisesti alusta loppuun. Hän varmaan odotti erilaista roolia tähän kilpailuun, mutta otti hienon voiton. Sääli, että hän joutuu starttaamaan huomenna viimeisestä ruudusta, Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh kommentoi.

Hamilton puolestaan haparoi lähdössä Mildhin mukaan harvinaisella tavalla. Brittitähti starttasi kilpailuun Monzan radan likaisemmalta puolelta.

– Se oli vaikea lähtö likaiselta puolelta, mutta hänenkaltaisellaan kuljettajalla ei pitäisi olla tuollaista ongelmaa. Startti oli katastrofi, Mildh sanoo.

Hamilton ei pystynyt lopulta ohittamaan McLarenin Lando Norrista, sillä brittitallin suoravauhti riitti Mercedestä vastaan.

– Mercedeksenkään suorituskyky ei pääse esille, kun radan luonne on tuollainen ja ajetaan peräkkäin. Hän joutui ajamaan niin paljon likaisessa ilmassa, että McLarenitkin pysyivät edellä. Se oli tässä tilanteessa katastrofaalista, sillä maailmanmestaruustaistelu on tällä hetkellä tiukkaa pistepeliä.

Bottas sai sprinttikilpailun voitosta kolme pistettä, mutta Verstappen kasvatti MM-sarjan johtoaan kahdella lisäpistellä viiteen pisteeseen. Hamilton jäi ilman pisteitä.

– Verstappenille oli erityisen tärkeää saada tuo toinen sija, mutta matka on vielä pitkä, jos ajatellaan vaikka Hamiltonin tilannetta, Mildh sanoo.

Sprinttikilpailun tulokset määrittävät pääosin lähtöjärjestyksen sunnuntain kilpailuun. Voittoon ajanut Bottas kuitenkin lähtee Monzan GP:hen viimeiseltä sijalta, sillä hänen autoonsa vaihdettiin voimalähde.

Kimi Räikkönen ei osallistu Monzan F1-viikonloppuun. Räikkösellä todettiin viime viikolla koronatartunta, ja hän on edelleen eristyksissä.

Juttua täydennetty asiantuntijan kommenteilla 11.9.2021 klo 19.05.

Lue myös:

Valtteri Bottas voitti Monzan sprinttikilpailun! Hamilton jäi viidenneksi – Yle seurasi hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle