Hyppää sisältöön

Henri Ruoste ylsi hienosti kuudenneksi kouluratsastuksen EM-kisoissa ja teki samalla oman ennätystuloksensa

Ruoste teki vapaaohjelmassa oman ennätystuloksensa ja kertoo olleensa tyytyväinen hevoseensa Kontestro Db:hen eli Konstaan.

henri Ruoste hevosensa Konstestro Db:n kanssa EM-kisojen finaalissa.
Anna Näveri

Henri Ruoste ylsi hevosensa Kontestro Db:n eli Konstan kanssa kuudenneksi kouluratsastuksen EM-kisojen finaalissa Hagenissa.

Ruoste teki vapaaohjelmassa oman ennätystuloksensa 82,600 prosenttia. Ruoste ehtikin olla hyvällä tuloksellaan pitkään kärkisijoilla, kunnes lopussa ohjelmavuoroon tulivat kovatasoisen kilpailun meritoituneimmat ratsukot.

Voiton vei Tokion kaksinkertainen kultamitalisti ja nyt kolminkertainen Euroopan mestari Jessica von Bredow-Werndl. Saksalaisen voittajan tulos oli 91,021. Toiseksi sijoittui Kyra Kyrklundin valmentama tanskalainen Cathrine Dufour ja kolmanneksi moninkertainen olympiamitalisti, brittiläinen Charlotte Dujardin.

Perjantaina kuumana käynyt hevonen Kontestro Db oli Ruosteen mukaan nyt paremmassa kontaktissa.

– Tänään onnistuimme olemaan paremmin samalla sivulla. Se on oikea suunta. Luulen, että hevosessa on todella paljon sisällä, mitä se pikku hiljaa pystyy näyttämään, kun saamme enemmän kokemusta ja kisarutiinia, Ruoste toteaa Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

– Olen katsonut näitä muita täällä. Ja olen enemmän kuin tyytyväinen hevoseeni. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun, Ruoste jatkoi.

Suomen kouluratsastusjoukkue sijoittui aimmin Saksan EM-kisoissa kuudenneksi. Ruoste & Kontestro Db saavutti joukkuekilpailussa parhaat suomalaispisteet 77,314.

Lue myös:

Kontestro kävi kuumana jo verryttelyissä, mutta Ruoste hallitsi hevosen finaalipaikan arvoisesti

Suomen kouluratsastusjoukkue kuudes EM-kisoissa, Henri Ruoste karisti olympiapettymyksen mainiolla suorituksella

Suosittelemme sinulle