Hyppää sisältöön

Raitio- ja metrohenkilökunta saattaa järjestää työnseisauksen ensi viikolla

Jos HKL:n yhtiöittämissuunnitelmasta ei tehdä uutta selvitystä, Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys aikoo järjestää kahden vuorokauden mittaisen työnseisauksen 16.–17.9.

Herttoniemen metroasema.
Henkilöstö on tyrmistynyt siitä, että Siemens-oikeudenkäynti muutti HKL:n yhtiöittämissuunnitelmat. Kuva: Petteri Juuti / Yle
Ulla Malminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Raitio- ja metrohenkilökunta uhkaa järjestää kahden päivän työseisauksen ensi viikolla, ellei Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n yhtiöittämissuunnitelmasta tehdä uutta selvitystä.

Siemens-oikeudenkäynti muutti HKL:n yhtiöittämissuunnitelmat, mikä sai henkilöstön tyrmistymään. Nyt puolen miljardin arvoinen metro-omaisuus on tarkoitus jättää omaksi liikelaitokseksi, jota vanhat johtajat eivät saa johtaa

Jos uutta selvitystä ei tehdä, Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys kertoo järjestävänsä kahden vuorokauden mittaisen työnseisauksen torstaina 16.9 ja perjantaina 17.9.

– Toivomme todella, että kaupunkityönantaja ymmärtää asian vakavuuden työntekijöille ja kaikille helsinkiläisille. Viimeinen asia mitä haluamme on aiheuttaa haittaa matkustajillemme. Mutta tämä on hätähuuto perinteisen ja meidän kaikkien yhteisen HKL:n puolesta", sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Petri Lillqvist medialle lähettämässään tiedotteessa.

Lue HKL:n yhtiöittämissuunnitelman taustoista lisää täältä.

Suosittelemme sinulle