Hyppää sisältöön

Steelersille toinen mestaruus putkeen – "Lahden stadion on toinen kotikenttämme"

Kuopion Steelersin häikäisevä puolustus piti Helsinki Roostersin nollilla amerikkalaisen jalkapallon loppuottelussa.

Steelersin Lars Steffen ja Jeff Alexandre pitelevät palkintoa juhliessaan voittoa miesten amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan mestaruusottelussa Kuopio Steelers vs Helsinki Roosters Lahdessa 12. syyskuuta 2021.
Steelersin Lars Steffen ja Jeff Alexandre pitelevät Vaahteramaljaa juhliessaan amerikkalaisen jalkapallon miesten mestaruutta Lahdessa 12. syyskuuta 2021. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu

Kuopio Steelers ylsi melko harvinaiseen temppuun amerikkalaisen jalkapallon SM-loppuottelussa eli Vaahteramaljassa Lahden stadionilla sunnuntaina. Steelers vei toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden, kun se kaatoi Helsinki Roostersin lukemin 14–0.

Steelers voitti pytyn Lahdessa myös vuosi sitten, ja silloinkin se jätti vastassa olleen helsinkiläisen Wolverinesin nollille.

Kuopiolaiset hallitsivat koko kautta. Joukkue hävisi kesän aikana ainoastaan yhden kamppailun. Sekin tuli runkosarjan merkityksettömässä viimeisessä ottelussa sarjanousija United Newland Crusadersille.

– Kyllähän mestaruus maistuu todella makealta. Jos viime kaudella joku jossitteli sitä koronamestaruutena, niin nyt loppui sitten sekin puhe. Olimme tällä kaudella selvästi paras joukkue ja ansaitsimme pokaalin. Lahdesta on tullut meille toinen kotikenttä, väkevää työtä Steelersin peräsimessä tehnyt päävalmentaja Pekka Utriainen sanoi.

"Ketuttaa kuin pientä oravaa"

Lahdessa nähtiin tasainen ottelu, jossa pääosaan nousi kummankin joukkueen häikäisevä puolustuspeli.

Utriainen antoi kredittiä Roostersille.

– Nostan hattua vastustajan puolustukselle. Se pelasi lähes yhtä hyvin kuin meidänkin puolustus. Roosters on kova ja hyvin valmennettu joukkue. Tämäkin kamppailu olisi ihan hyvin voinut pyörähtää kummalle tahansa. Satunnaiselle katsojalle 14–0 päättyvä matsi ei ehkä ole niin mieleen, mutta laji-ihmisille, jotka ymmärtävät peliä, tämä oli mahtava ottelu, Utriainen korosti.

Roostersin pelinrakentaja Miro Kadmiry oli luonnollisesti pettynyt mies. Kaulassa roikkunut hopeinen mitali ei lohduttanut pätkääkään.

– Nollalla pisteellä harvoin voittaa. Steelers pelasi juuri niin kuin mestarin kuuluukin pelata. Me emme pystyneet siihen vastaamaan. Nyt ketuttaa yhtä paljon kuin sitä pientä ja kuuluisaa oravaa. Tämä on urheilua. Pettymys pitää pureskella ja nieleskellä rauhassa. Sen jälkeen elämä jatkuu.

Vaahteramaljan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Steelersin tukimies Maurice Wright Jr.

Suosittelemme sinulle