Hyppää sisältöön

Niklas Moisanderin Malmö haastaa Juventuksen – juhlahumun kokenut Markus Halsti kertoo, miten kaupunki hullaantuu Mestarien liigasta

Malmö lähtee Mestarien liigan lohkovaiheeseen taistelemaan Eurooppa-liigaan oikeuttavasta lohkon kolmossijasta. Seuran entisen pelaajan Markus Halstin mukaan Niklas Moisander on näyttänyt erittäin nopeasti osaamisensa ruotsalaisseurassa.

Nilkas Moisander siirtyi Malmöön kesäkuussa. Kuva: All Over Press
Simo Arkko

Suomalaispuolustaja Niklas Moisanderin edustama Malmö aloittaa tiistaina urakkansa jalkapallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheessa Juventusta vastaan. Malmön kanssa samassa H-lohkossa jatkopaikoista taistelevat hallitseva mestari Chelsea, Juventus ja Zenit.

Yle Urheilun asiantuntijan Markus Halstin mukaan Malmö voi taistella realistisesti lohkon kolmospaikasta yhdessä venäläläisseura Zenitin kanssa. Kolmossija toisi seuralle ensi vuodeksi paikan Eurooppa-liigassa.

– Malmöllä on etenkin kotona mahdollisuus voittaa Zenit. Isojen joukkueiden pitäisi olla niin hyviä, että ne klaaraavat niin Zenitin kuin Malmön omissa peleissään. Malmön ja Zenitin kohtaamiset ratkaisevat kolmannen sijan, entinen Malmö-pelaaja Halsti analysoi.

Malmö eteni lohkovaiheeseen voittamalle ensin HJK:n yhteismaalein 4–3, minkä jälkeen joukkue kukisti Rangersin ja Ludogoretsin. Lohkovaiheessa Malmö on kuitenkin ennakkoarvioissa H-lohkon heikoin joukkue kaikilla mittareilla, vaikka fanien keskuudessa odotusarvo on jälleen kerran korkealla.

– Olen ollut yhteydessä niin pelaajiin, faneihin kuin seuran johtoon. Kaikki ovat toitottaneet, että Malmö ei lähde nöyristelemään, nykyisin HJK:ta edustava Halsti sanoo ja jatkaa:

– Tämä on monille unelmien täyttymys. Malmö lähtee nauttimaan näistä peleistä etenkin, kun katsomoihin pääsee hiljalleen yleisöä. Kotipeli Juventusta vastaan niin kuin muutkin ottelut tulevat olemaan Malmössä suurta jalkapallojuhlaa.

Halsti tietää, mistä puhuu. Suomalaispuolustaja pelasi Malmössä kaudella 2014, jolloin seura selvitti tiensä ensimmäistä kertaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Tuolloin vierasotteluihinkin saapui neljästä viiteen tuhatta Malmön kannattajaa.

– Se oli Malmön kaupungille todella iso asia. Juhlahumu huokui, kun pääsimme maailman arvostetuimpaan jalkapalloturnaukseen. Niitä pelejä odotettiin kuin kuuta nousevaa, Halsti muistelee.

Vuodesta 2014 moni asia on muuttunut Malmössä. Seura on esimerkiksi jo kolmatta kertaa Mestarien liigan lohkovaiheessa, joten tilille on tipahtanut kymmeniä miljoonia euroja.

– Malmö voi organisaationa erittäin hyvin, mikä on luonut erittäin suuria paineita. Odotusarvo on, että joukkueeseen pitää ostaa kalliita pelaajia. Malmö on kuitenkin mielestäni sijoittanut rahoja erittäin viisaasti ja hankkinut pelaajia hillitysti. Seura ei kuluta liikaa rahaa ulkomaisiin pelaajiin, vaan pyrkii ostamaan pelaajia pienemmistä ruotsalaisseuroista.

Malmö kukisti Mestarien liigan karsinnoissa muun muassa Glen Kamaran edustaman Rangersin. Kuva: imago images/Gonzales Photo/ All Over Press

Moisander otti nopeasti paikkansa

Malmö teki juuri kesällä mielenkiintoisen hankinnan suomalaisittain, kun 35-vuotias Niklas Moisander siirtyi Ruotsin mestarin puolustuslinjaan. Halstin mukaan Moisander on ottanut nopeasti oman paikkansa avauskokoonpanossa, vaikka häneen suhtauduttiinkin Malmössä aluksi hieman epäillen ikänsä puolesta.

– Vanhempien pelaajien kohdalla aina kyseenalaistetaan, että nouseeko jalka, mutta hän näytti erittäin nopeasti osaamisensa. Hän on ottanut heti paikkansa vasemmalta kolmen topparin linjassa.

– Kaikki viestit ovat olleet positiivisia. Etenkin pelin avaaminen, aggressiivisuus ja aktiivisuus pelissä ovat olleet malmöläisten mieleen.

Moisanderia ei kuitenkaan nähdä keskiviikkoiltana Juventusta vastaan kokoonpanossa, sillä hän ei ole vielä toipunut MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) riittävän hyvin polvivammastaan.

– Hän on valitettavasti ollut loukkaantuneena muutaman viikon. Vielä ei tiedetä, miten monen viikon päästä hän pääsee takaisin, Halsti sanoo.

"PSG:llä suurimmat paineet"

Mestarien liigan tämän kauden kiinnostavimmaksi seuraksi Halsti povaa kesän siirtomarkkinoilla pullistelleen PSG:n. Ranskalaisseura hankki argentiinalaistähti Lionel Messin lisäksi muun muassa Georginio Wijnaldumin, Achraf Hakimin ja Gianluigi Donnarumman.

– PSG on saanut jokaiselle pelipaikalle hyvän pelaajan ja sieltä on vaikea löytää heikkoa lenkkiä. Heillä on suurimmat paineet voittaa. Esimerkiksi pelaajat ovat julkisesti sanoneet, että he ovat siirtyneet PSG:hen Mestarien liigan voiton perässä.

– Veikkaan kuitenkin, että Messi ei tule nostamaan pyttyä kauden lopussa. Olen myös sen verran jalkapalloromantikko, että jopa toivonkin jonkun pienemmän seuran ottavan kannun kotiin, Halsti sanoo ja povaa esimerkiksi Manchester Cityä korkealle loppukahinoissa.

Malmö kohtaa Juventuksen kotikentällään tiistaina kello 22 alkaen.

Lue myös:

Huiman tähtisikermän hankkinut PSG lähtee suosikkina Mestarien liigaan – Ronaldolla ja Manchester Unitedilla isot menestyspaineet

Mestarien liigan lohkoarvonta valmis, Niklas Moisanderin Malmö joutuu heti kovaan testiin

Suosittelemme sinulle