Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaalla maanantain myräkkä meni ohi pienin vahingoin – Koillismaalla sademäärät kuitenkin Suomen suurimpia

Kuusamon Välikankaalla on satanut kahden vuorokauden aikana kerralla lähes kuukauden sademäärän verran, lukema on 50,3 millimetriä. Syysmyräkän mennessä maakunnan yli tuli pelastuslaitoksille yhteensä noin 18 tehtävää puiden raivaukseen.

Kovimmat tuulilukemat mitattiin maanantai-iltana Oulun Vihreäsaaressa, 26,2 metriä sekunnissa. Sadetta on saatu varsinkin Kuusamoon ja Pudasjärvelle viime päivinä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Maanantaipäivän ja -illan kovasta, jopa myrskyisästä tuulesta selvittiin Pohjois-Pohjanmaalla pienin vahingoin. Koko maakunnassa pelastuslaitokset kävivät raivaamassa parisenkymmentä puuta kaduilta ja sähkölinjoilta. Eniten tehtäviä oli Oulun ympäristössä ja Koillismaalla.

Tuulisinta oli Oulussa, Vihreäsaaressa mitattiin puuskissa kovimmillaan 26,2 metriä sekunnissa.

Sähkökatkoja oli yksittäisiä, Pohjois-Pohjanmaalla toimivista sähköverkkoyhtiöistä kerrotaan.

Koillismaalla sademäärät ovat yltäneet suuriin lukemiin, ja Suomen kovimpiin sademääriin. Kuusamon Välikankaalla on satanut kahden vuorokauden aikana kerralla lähes kuukauden sademäärän verran, lukema on 50,3 millimetriä.

Samaan aikaan Pudasjärven lentokentällä on mitattu 41,3 millimetriä sadetta. Normaali syyskuun sademäärä Koillismaalla on 55–60 millimetriä kuukauden aikana.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle