Hyppää sisältöön

FC Lahti aikoo sulkea kannattajakatsomonsa toistaiseksi – syynä kannattajien häiriökäytös ja pahoinpitelyepäily

Tulevan viikonlopun kotiottelussa kannattajakatsomoon on pääsy kielletty, muut katsomot ovat normaalisti auki.

Lahden stadionin kannattajakatsomo aiotaan laittaa säppiin toistaiseksi. Kuva: Petri Niemi/Yle
Kalle Suomi

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Lahti sulkee kotistadioninsa kannattajakatsomon toistaiseksi. Seura tiedottaa verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että syynä on kannattajajoukon häiriökäyttäytyminen ja pahoinpitelyepäily.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo, että kannattajien käytös heinäkuussa Honka-vieraspelissä toi seuralle tuhannen euron sakot. Yksi kannattaja oli rynnännyt kentälle.

Kolmisen viikkoa sitten HJK-kotipelissä kannattajakatsomon huutelu nousi julkisuuteen.

Maanantaina paljastui, että Sisä-Suomen poliisi tutkii FC Lahden ja Ilveksen kannattajien välillä tapahtunutta pahoinpitelyä Tampereella viime lauantaina. Pahoinpitelystä epäillään osaa lahtelaiskannattajista.

– Nyt on meidänkin pakko ottaa kovia työkaluja käyttöön. Yritetään seurana vaikuttaa siihen, että tällaiset ongelmatapaukset saataisiin kitkettyä porukasta, sanoo Heikari.

FC Lahti ilmoittaa sanoutuvansa irti kaikesta rikollisesta toiminnasta ja auttavansa poliisia löytämään pahoinpitelystä epäillyt.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttusen mukaan fanien aiheuttamien ongelmien hymistely ja siloittelu ei enää käy.

– Viime vuosien aikana on tullut paljon valituksia, olemme maksaneet sakkoja säännöllisesti ja yrittäneet ratkaista asioita positiivisen keskustelun kautta. Nyt on tullut takaseinä vastaan, toteaa Halttunen.

Lisäksi seura painottaa tuomitsevansa jyrkästi kaiken väkivaltaisen käytöksen, rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Lauantaina 18. syyskuuta pelattavassa FC Lahden ja AC Oulun välisessä ottelussa Lahden stadionilla muut katsomonosat ovat kannattajakatsomoa lukuun ottamatta normaalisti auki.

Heikarin arvion mukaan kannattajakatsomossa on tavallisesti 20–60 ihmistä.

11.35 lisätty FC Lahden toimitusjohtajan kommentti.

12.25 lisätty FC Lahden puheenjohtajan audio. Lisätty myös arvio kannattajakatsomon yleisömäärästä.

Päivitetty 15.9.2021 kello 15.07: Yle Uutiset Hämeen lähetyksessä 14.9.2021 kello 18.21 kerroimme, että FC Lahden kannattajien epäillään pahoinpidelleen Ilveksen kannattajia Tampereella viime lauantaina. Teon epäillään kuitenkin kohdistuneen vain yhteen Ilveksen kannattajaan.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle