Hyppää sisältöön

Hämeenlinna on viimein saamassa kelluvan ravintolan ensi kesäksi

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ravintolan, saunan ja uima-altaiden kokonaisuuden poikkeusluvan Engelinrannan alueelle. Kokonaisuus toteutettaisiin kuitenkin vaiheittain.

Vanajaveden rantaa Hämeenlinnassa
Kelluva ravintola tulisi Paasikiven tien ja Hämeensaaren puiston kulmaukseen. Kuva: Bluet Oy
Petri Lassheikki

Hämeenlinnassa Vanajaveden rantaan suunniteltu kelluva ravintola voi toteutua alkuun aiottua pienemmässä mitassa. Iso päärakennus rakennettaisiin vasta kesäksi 2023. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ravintolan, saunan ja uima-altaiden kokonaisuuden poikkeusluvan Engelinrannan alueelle.

Kohdetta kehittävän konsulttitoimiston Bluet oy:n toimitusjohtaja Tytti Sirola kertoo, että tämän hetken ajatuksena on toteuttaa ravintola vaiheittain.

Sirolan mukaan ensi kesäksi paikalle voitaisiin saada jo pienempi kahvila, tarjoiluravintola ja aurinkoterassi. Tavoitteena on myös saada ensi kesäksi saunat neuvottelutiloineen ja pieni uimapaikka.

– Isompi ravintolarakennus tulisi sitten seuraavana vuonna.

Konsulttitoimisto Bluet oy ei itse pyöritä lautan ravintolaa tai muuta toimintaa, vaan sitä tulee hoitamaan eri yrittäjä.

– Yrittäjän päätöksestä riippuu, millä sinne kannattaa ensimmäisenä kesänä lähteä. Tällä hetkellä yrittäjän kanssa hiotaan vielä konseptia ja rahoituskuvioita.

Kelluvat rakenteet ovat Bluetin omaan tuotantoa, samoin niiden suunnittelu, asennus ja huolto. Seuraavaksi kelluville rakennelmille haetaan rakennuslupaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle