Hyppää sisältöön

"Viimeisenä iltana oli aikaa paksulle sikarille, konjakille ja uimiselle" – näyttelijä Petri Poikolaisella piti kiirettä Venetsian elokuvajuhlilla

Teemu Nikin ohjaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva sai maailmanensi-iltansa Venetsian filmifestivaaleilla, jossa elokuva voitti festivaalin uuden Orizzonti Extra -kilpasarjan. Näyttelijä Petri Poikolainen esittää elokuvassa MS-tautia sairastavaa sokeaa Jaakkoa, joka tekee yksin uhkarohkean matkan rakkaansa luo.

"Siinä tunsi itsensä ihan Jack Nicholsoniksi" – Venetsiassa palkitun elokuvan pääosassa loistava Petri Poikolainen kertoo tunnelmista elokuvajuhlilla
"Siinä tunsi itsensä ihan Jack Nicholsoniksi" – Venetsiassa palkitun elokuvan pääosassa loistava Petri Poikolainen kertoo tunnelmista elokuvajuhlilla
Niina Honka

Petri Poikolainen on ammattinäyttelijä, joka on ollut vuodesta 2013 sairauseläkkeellä aggressiivisen MS-taudin ja sokeutumisen vuoksi.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvaa tehdessä ammattiminän löytäminen kävi kuitenkin mutkattomasti.

– Se oli yllättävän helppoa. Tavallaan sitä oli odottanut kuitenkin koko ajan.

Myös MS-tautia sairastavan Jaakon rooli Teemu Nikin elokuvassa on Poikolaisen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen elokuvarooli. Hän oli mukana myös Venetsian maailmanensi-illassa.

– Pääsin mukaan Venetsiaan, niin hyvänen aika! Vaikeavammainen pyörätuolimies saadaan Venetsiaan niin onhan se aika touhua, Poikolainen iloitsee.

Katso tästä elokuvan tekijöiden tunnelmia Venetsiasta:

Venetsian elokuvajuhlilla palkittu Teemu Nikki: "Matka Petrin kanssa on ollut siistimpää kuin mikään palkinto"

Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään lomareissu sillä salamavalojen välkettä ja kiirettä riitti. Poikolainen arvioi, että viiden päivän aikana hän teki ainakin parikymmentä haastattelua.

– Viimeisenä iltana oli aikaa paksulle sikarille, konjakille ja uimiselle. Ihan Jack Nicholsoniksi tunsi itsensä melkein, kun oli aurinkolasit päässä, Poikolainen hymyilee.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Näyttelijä Petri Poikolainen Puoli seitsemän -lähetyksen vieraana

Lue myös:

MS-tauti vei näyttelijä Petri Poikolaiselta työn, näön ja liikuntakyvyn – sitten sairaus toi hänelle elämänsä roolin

Suomalaiselokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon

Suosittelemme sinulle