Hyppää sisältöön

Sara Kuivistolle vahva lopetus kaudelle – vain kompurointi esti kahden minuutin alituksen

Sara Kuivisto juoksi Sveitsissä uransa toiseksi nopeimman ajan 2.00,03, vaikka oli lähellä kaatua.

Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
STT Urheilu,
Sakari Lund

Loistokauden juossut Sara Kuivisto päätti yleisurheilun kilpailukautensa uransa toiseksi nopeimpaan 800 metrin aikaan 2.00,03. Kuivisto oli tiistaina Sveitsin Bellinzonassa tasokkaassa kilpailussa seitsemäs. Voittoon juoksi Jamaikan Natoya Goule ajalla 1.58,20.

– Kun kentällä oli kuusi rataa, ja mukana oli 12 juoksijaa, juoksijajoukko muodosti hirveän sumpun. Koko ajan sain hakea paikkaa, ja 150 metriä ennen maalia minä ja italialaisjuoksija meinattiin kaatua, Kuivisto kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tavoitteena oli kahden minuutin alitus, mutta kompurointi esti sen. Tuohon aikaan olen kuitenkin tosi tyytyväinen, sanoi Kuivisto ja ihmetteli, miten hyvin juoksu kulki vielä kauden päätöksessäkin.

Bellinzonan aikaa paremmin Kuivisto on juossut vain Tokion olympiakisojen 800 metrin välierässä, jossa syntyi Suomen ennätys 1.59,41.

– Nyt pidän loppuviikon vapaata juoksusta ja annan jalkojen levätä. Sen jälkeen menen kuluvan kuun loppuun asti ilman treeniohjelmaa, pyöräilen ja teen kaikenlaista liikunta. Lokakuussa alkaa sitten uuteen kauteen valmistautuminen, Kuivisto sanoi.

Lue myös:

Hämmästyttävää! Sara Kuivisto latasi jälleen Suomen ennätyksen 1500 metrillä – paransi lähes kahdella sekunnilla: "Käsittämätön nainen"

Suosittelemme sinulle