Hyppää sisältöön

Puolan lentopallomiehet mahtinäytöksellä neljän joukkoon – Sammelvuon Venäjälle tyly EM-puolivälierätappio

Puola ei antanut Tokion olympiahopeamaalle Venäjälle mitään mahdollisuutta miesten EM-lentopallon puolivälierissä tiistaina.

Tuomas Sammelvuo kuvassa.
Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä jäi pahasti Puolan jalkoihin. Kuva: CEV
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen neljännesvälierissä aiemmin murskannut Puola jatkoi samalla hurmoslinjalla Gdanskissa ja takoi venäläisistä 3–0-murskavoiton erin 25–14, 26–24, 25–19.

Itse asiassa Puola pelasi vielä napsun tai kaksi paremmin kuin suomalaisia vastaan ja ratkaisi Venäjän selkärangan tasokkailla aloitussyötöillä.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä jäi avauserässä isäntien rajun hyökkäyksen jalkoihin ja taipui selvin numeroin 14–25. Bartosz Kurek takoi erässä Puolalle kuusi pistettä hyvällä teholla.

Toisessa erässä Puola näytti menevän hetken ajan menojaan, mutta sisukas Venäjä nousi 14–18-tappioasemasta mukaan erän voittokamppailuun. Jegor Kliuka takoi yhdeksän pistettä ja sytytti esityksellään Venäjän.

Tasainen erä livahti Puolalle 26–24, kun toinen eräpallo toi tuloksen. Venäjä sai erässä Puolan hyökkäyksen ajoittain kuriin, mutta teki muutaman virheen enemmän kuin Puola. Isäntien Wilfredo Leon oli erän hahmo niin torjunnoissa kuin hyökkäyksien päättämisessä.

Kolmannessa erässä ei nähty enää isoja muutoksia. Puola oli koko ajan edellä Venäjää johtaen 16–14 ja 21–16 ja vieden lopulta erän ilman jännitysnäytelmää torjuntapisteellä 25–19.

Puola kohtaa välierissä voittajan ottelusta Tshekki/Slovenia. Toisessa välierissä Serbia saa vastaansa Italian tai Saksan.

Suosittelemme sinulle