Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan museon rakennus laitettiin myyntiin Oulussa – Sokeri-Jussin kievarina tunnettu makasiini Pikisaaressa myydään ravintolayrittäjälle

Ainolan kiinteistö on ollut jo ennakkomarkkinoinnissa. Nyt Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti asettaa tällä hetkellä maakuntamuseon käytössä olevan rakennuksen myyntiin. Sokeri-Jussin kievarin on ostamassa tiloissa nykisin toimiva ravintolayrittäjä.

Ainolan talo Oulun Ainolanpuistossa
Maakuntamuseo on muuttamassa vuonna 1931 valmistuneesta rakennuksesta pois. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulussa Ainolanpuistossa sijaitseva Pohjois-Pohjanmaan museon rakennus on nyt päätetty myydä.

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti Ainolan kiinteistön myytäväksi asettamisesta alkuviikosta. Ostajia on kartoitettu jo ennakkomarkkinoinnilla.

Maakuntamuseo on muuttamassa tiloista pois tulevaisuudessa.

Ainola on rakennettu vuonna 1931 ja se tarvitsee remonttia. Rakennusta ei saa purkaa, eikä sen rakennustaiteellista tai kulttuurishistoriallista arvoa tai tyyliä saa tärvellä.

Konsernijaosto päätti myös Sokeri-Jussin kievarina tunnetun makasiinin myynnistä.

Oulun Pikisaaressa sijaitseva suojeltu makasiini on tarkoitus myydä suoraan nykyiselle ravintolayrittäjälle 850 000 euron hintaan. Makasiini on valmistunut vuonna 1892.

Oulun kaupunki on myymässä tai purkamassa myös muita vanhoja kiinteistöjään. Purkuun on menossa muun muassa Haukiputaan kivikoulu ja esimerkiksi Nallikarin Pohdon rakennukset ovat tällä hetkellä kaupan.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle