Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Asiakkaiden toive tuotti tulosta – Hämeenlinnan taidemuseo kokeilee pidennettyä aukioloaikaa

Taidemuseon ovet ovat tänään keskiviikkona ensimmäisen kerran auki iltakahdeksaan saakka. Kokeilu kestää 13. lokakuuta asti.

Taidemaalari Sam Vannin öljyvärityö kankaalle nimeltään Keltainen sommitelma
Taidemaalari Sam Vannin öljyvärityö kankaalle on nimeltään Keltainen sommitelma. Teos on mukana Hämeenlinnan taidemuseon Uusi kauneus -näyttelyssä. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan taidemuseo kokeilee kuukauden ajan pidennettyä aukioloaikaa. Kokeilu perustuu asiakkailta tulleeseen toiveeseen. Taidemuseo on kokeilun ajan auki keskiviikkoisin iltakahdeksaan asti eli kaksi tuntia tavallista pitempään.

– Kesällä 2021 toteutettiin asiakkaiden palvelukysely, jossa toive nousi esiin usealla vastaajalla. Että museo olisi edes yhtenä päivänä viikossa pitempään auki, kertoo Hämeenlinnan taidemuseon museonjohtaja Jenny Valli.

15. syyskuuta alkava aukioloaikakokeilu päättyy 13. lokakuuta.

Vielä ehtii nähdä Uusi kauneus -näyttelyn

Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa on esillä Uusi kauneus -näyttely, joka esittelee modernismin helmiä norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelmasta.

Nicolai Tangenin kokoelma on maailman suurin yksityinen pohjoismaisen modernin taiteen kokoelma. Hämeenlinnan taidemuseoon koottu Uusi kauneus -näyttely esittelee Tangenin kokoelman suomalaisia taiteilijoita, jotka kohtaavat näyttelyssä pohjoismaisia ystäviään ja aikalaisiaan.

Mukana on Sam Vannin ja Birger Carlstedtin kaltaisia klassikoita, mutta myös kiinnostavia vähemmän tunnettuja tekijöitä.

Uusi kauneus -näyttely avoinna 17. lokakuuta asti.

Lue myös: Norjalaismiljonääri löysi Suomen taiteesta jotain mitä muissa Pohjoismaissa ei ollut – ainutlaatuinen Tangen-kokoelma nyt esillä

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme