Hyppää sisältöön

Kauhava selvittää yhteisen keskuskeittiön perustamista kouluille ja päivähoidolle

Keskuskeittiö valmistaisi ruoan, mutta palvelukeittiöt keittäisivät perunat ja lämmittäisivät kappaleina tarjottavan ruoan, kuten esimerkiksi lihapullat.

Kuvassa on tarjolla kouluruokaa.
Kauhavalla valmistetaan päivittäin noin 2 500 lounasta kouluille ja päivähoidolle. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kauhava selvittää koulujen ja päiväkotien ruoanlaiton keskittämistä yhteen keskuskeittiöön.

Kaupunginhallitus valitsi alkuviikolla rakennuttamistoimikunnan, joka ryhtyy Jorma Karin johdolla suunnittelemaan keskuskeittiötä. Toimikunta jatkaa suunnittelutyötä siitä, mihin edellisellä valtuustokaudella valittu työryhmä jäi.

Alkuvaiheen suunnitelmissa keskuskeittiö sijoitettaisiin kantakaupunkiin, ja entisten liitoskuntien keittiöistä tulisi palvelukeittiöitä. Keskuskeittiössä tehtäisiin ruoka koko alueelle, mutta palvelukeittiöt huolehtisivat muun muassa perunoiden keittämisestä ja kappaletavaran, kuten lihapullien tai kalapuikkojen, lämmityksestä.

Kauhavalla valmistetaan noin 2 500 lounasta päivässä kouluille ja päivähoidolle. Uuden keskuskeittiön rakentamisaikataulu on vielä auki.

Keskuskeittiön rakennuttamistoimikuntaan kuuluvat puheenjohtajan lisäksi Heikki Hakala, Jari Välikangas, Susanna Saarimaa, Risto Mattila ja Emma Kivikangas.

Suosittelemme sinulle