Hyppää sisältöön

Ilmattaren tuulivoimaloiden pystytys Humppilassa ja Urjalassa alkaa marraskuussa

Humppilan ja Urjalan kuuden voimalan alue on Ilmattarelle tärkeä, sillä se on ensimmäinen, joka jää yrityksen omistukseen. Jatkossa Ilmatar pyrkii yhä enemmän sähköntuotantomarkkinoille.

Voimala-alueiden infra on jo valmis. Urjalassa voimalat tulevat näkymään 9-tielle selvästi. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Eeva Hannula

Ilmatar ryhtyy pikapuoliin nostamaan tuuliturbiineita pystyyn Humppilaan ja Urjalaan. Yhteensä kuuden voimalan nostot käynnistyvät marraskuun alussa. Tiet ja voimaloiden perustukset on jo tehty. Ilmatar ei vielä ole päättänyt, kummalle paikkakunnalle tuulivoimaloita ensimmäiseksi ryhdytään pystyttämään.

Ilmattaren tuulivoima-alueen voimaloiden siivet yltävät korkeimmillaan 210 metriin. Vastaavasti esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalle luvitetaan parhaillaan voimaloita, joiden pyyhkäisykorkeus on jopa 300 metriä.

Voimaloiden tornit toimitetaan Urjalaan ja Humppilaan Taiwanista. Konehuoneet tulevat Tanskasta. Toimitukset tulevat Porin satamaan, mistä ne kuljetetaan eteenpäin rekoilla.

– Voimaloita nostamaan tarvitaan myös suuri nosturi. Se tuodaan työmaalle monella eri rekkakuljetuksella, kertoo Ilmatar Windpowerin projektipäällikkö Petter Sund.

Petter Sund kertoo, että Humppilan ja Urjalan voimala-alue on yritykselle tärkeä, sillä se on ensimmäinen, joka jää yrityksen omistukseen. Jatkossa Ilmatar pyrkii yhä enemmän sähköntuotantomarkkinoille.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle