Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poliisi ei epäile rikosta keskustan kansanedustaja Juha Pylvään kohua herättäneessä puheessa

Perusteluiden mukaan puheessa käytetty ilmaus ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista” ei ole sellainen lausuma, joka täyttäisi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella 25. elokuuta 2021.
Poliisi ei epäile rikosta keskustan kansanedustaja Juha Pylvään kohua herättäneessä puheessa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tuomo Mäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanmaan poliisi ei epäile rikosta keskustan kansanedustaja Juha Pylvään kohua herättäneessä puheessa puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Pylväs käytti puheessaan turvapaikanhakijoista ilmausta "sosiaaliturvalla loisivat elintasosurffarit".

Poliisille jätettiin asiasta tutkintapyyntö. Poliisi on päätynyt siihen, että syytä epäillä kynnys ei ylity eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Päätöksessä mainittujen perusteluiden mukaan puheessa käytetty ja kohua herättänyt ilmaus ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista” ei ole sellainen lausuma, joka täyttäisi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön uhkaamisesta, panettelusta tai solvaamisesta.

Asia on poliisilla päätetty eikä asiasta tulla tiedottamaan enempää.

Lue myös:

Keskustan Juha Pylväs pahoittelee sanavalintaansa "elintasosurffareista", Saarikko komppaa: "Pitää olla rehellinen"

Juha Pylväs aiheutti kohun puheella "elintasosurffareista" – nyt hän kertoo matkasta, joka muutti hänen mielipiteensä turvapaikanhakijoista

Suosittelemme