Hyppää sisältöön

Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajat vaihtuvat Itä-Suomessa – haussa yli 300 taksiyrittäjää

Kelan korvaamia taksimatkoja ensi vuoden alusta lähtien hoitava Joensuun Taksi Oy rakentaa palvelua kuntoon vauhdilla. Yhtiö on valittu Kela kyytien palveluntuottajaksi Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon.

Taksi
Joensuun Taksi Oy (markkinointinimi Taksi Itä-Suomi) on valittu kahden maakunnan Kelan korvaamien taksimatkojen uudeksi palveluntuottajaksi. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Tarja Laitinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kelan korvaamien taksimatkojen uudet palveluntuottajat on valittu, ja valinnat tuovat muutoksia Itä-Suomeen.

Pohjois-Karjalan uusia palveluntuottajia ensi vuoden alusta lukien ovat Joensuun Taksi Oy ja helsinkiläinen Menevä Oy. Pohjois-Savon palveluntuottajia ovat Taksi Helsinki Oy ja Joensuun Taksi Oy. Tällä hetkellä molempien maakuntien Kelan korvaamat taksimatkat välittää kuopiolainen Pro-keskus Oy.

Markkinoinnissaan nimeä Taksi Itä-Suomi käyttävän Joensuun Taksi Oy:n operatiivista johtajaa Jarmo Kirjavaista palvelukokonaisuuden pystyttäminen jopa hirvittää. Kelan korvaamissa taksikyydeissä voi mennä moni asia pieleen.

– Eihän se missään nimessä ole helppo asia ja kyse on kokonaispalvelusta. Se kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen, valvonnan, maksuliikenteen. Ja sitten jos joku menee pieleen, se aiheuttaa porua enemmän ja vähemmän, sanoo Kirjavainen.

Taksiyhtiöllä pitää lähikuukaudet kiirettä. Sen on muun muassa rekrytoitava Kela kyyteihin suuri määrä taksiyrittäjiä. Tehtävään tarvitaan Pohjois-Karjalasta noin 150 ja Pohjois-Savosta reilut pari sataa autoa.

Yksi järjestelyihin liittyvä ilmeinen kysymysmerkki ovat tilausvälityspalvelut, jotka Joensuun Taksi Oy on ulkoistanut Jyväskylään.

– Tähän asiaan en vielä pysty ottamaan kantaa. Tässä ovat nämä sopimustekniset asiat ja valitusaika päätöksistä vielä käynnissä, toteaa Jarmo Kirjavainen.

Lue myös:

Taksiautoilijat riitautuneet Pro-välityskeskuksen kanssa rahasta – ovat eri mieltä Kela-kuljetuksista perittävistä välityspalkkioista

Suosittelemme sinulle